Redactia.ro
Home » Știri » Cristian Cioacă ar putea fi eliberat. Le-a spus magistraților că deja are oferte de angajare

Cristian Cioacă ar putea fi eliberat. Le-a spus magistraților că deja are oferte de angajare

cristian cioaca si elodia ghinescu

Cristian Cioacă vrea să fi eliberat după ce a ispășit jumătate din pedeapsa primită pentru lovituri cauzatoare de mo Elodiei Ghinescu. Comisia din penitenciar i-a respins cererea, dar Cioacă a contestat-o în instanţă și speră să iasă din închisoare și să muncească din nou, ca orice om obișnuit din societate.

Cristian Cioacă vrea să fie din nou liber și să muncească

Avocata lui Cristian Cioacă a motivat cererea de eliberare prin faptul că acesta a avut un comportament exemplar în timpul timpului petrecut în spatele gratiilor. În plus, reprezentanta lui Cioacă a subliniat faptul că fostul polițist a primit deja o ofertă de agajare pe care intenționează să o onoreze în eventualitatea în care va fi eliberat. Magistrații nu au ajuns încă la o concluzie și analizează documentele.

Vă reamintim că fostul polițist Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Conform informațiilor din dosar, Cristian Cioacă și Elodia Ghinescu s-ar fi certat puternic din cauza suspiciunilor de infidelitate pe care fostul polițist le avea în privința Elodiei. Cuprins de furie, el i-ar fi aplicat mai multe lovituri puternice care, în cele din urmă, au produs decesul avocatei.

Dosarul complicat al Elodiei Ghinescu

Cristian Cioacă a fost cel care a declarat dispariția soției sale, după ce a petrecut câteva zile având grijă să ascundă cu minuțiozitate orice dovadă care l-ar fi putut lega de crimă. Eforturile sale par să fi dat roade căci, nici până în ziua de astăzi el nu a putut fi condamnat pentru omor, în lipsa cadavrului Elodiei Ghinescu.

„În zilele următoare, inculpatul a derulat o serie de activităţi menite a-i asigura evitarea tragerii la răspundere penală. Astfel, într-o primă fază, acesta a adunat în saci din polietilenă toate obiectele vizibil sau potenţial purtătoare de urme de sânge, produse cu ocazia agresiunii ori a depesării sau transportării cadavrului în vederea ascunderii acestuia şi le-a aruncat într-o râpă situată la 4,6 km de Poiana Braşov pe direcţia Râşnov, unde au fost găsite în data de 8.10.2007. Întrucât operaţiunile de spălare a urmelor de sânge de pe suprafaţa peretelui comun dintre dormitorul matrimonial şi baia aferentă nu erau satisfăcătoare (din perspectiva cercetării la faţa locului care avea să se desfăşoare în perioada următoare în apartament), inculpatul a acoperit zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor de sânge cu un strat suplimentar de glet şi unul de vopsea lavabilă. Totodată, a instalat o nouă perdea de duş în baia aferentă dormitorului”, spuneau procurorii.

Conform procurorilor, înainte de a anunța dispariția Elodiei la Poliție, Cioacă a prezentat tuturor apropiaților Elodiei dovezi ale infidelității acesteia și a dezvăluit identitatea bărbatului alături de care aceasta fusese în Dubai. El dorea să creeze un curent de opinie negativă asupra Elodiei și să facă cât mai credibilă varianta plecării ei benevoie. Între data la care a avut loc disputa conjugală și cea în care fostul polițist a declarat dispariția ei este o diferență de aproape o săptămână. În aceste zile, Cristian Cioacă a planificat totul cu atenție pentru a nu fi considerat suspect.

„Cristian Cioacă a desfăşurat o operaţiune amplă de manipulare a persoanelor din anturajul său şi al soţiei sale, prezentând tuturor celor cu care intra în contact dovezile găsite la acea dată de un martor pe calculatorul familiei Cioacă-Ghinescu, referitoare la relaţia extraconjugală a victimei şi vacanţa pe care şi-a petrecut-o împreună cu o altă persoană în Dubai”, arată procurorii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: