Redactia.ro
Home » Stiri Locale » Cristian Popescu Piedone, reținut cu 4 zile înainte de decizia privind cazul Colectiv

Cristian Popescu Piedone, reținut cu 4 zile înainte de decizia privind cazul Colectiv

Actualul primar al sectorului 5 din Capitală, Cristian Popescu Piedone, a fost reținut vineri de procurorii anticorupție din Aeroportul Otopeni. Bărbatul a fost dus la direcția Națională Anticorupție, în baza unui mandat de aducere. Fostul primar al sectorului 4 din București se pregătea să plece din țară, deși peste 4 zile ar trebui să primească decizia finală din partea instanței în dosarul Colectiv. El a fost, deja, condamnat în primă fază la închisoare cu executare.

Piedone se pregătea să plece în Germania

Primarul sectorului 5 se afla pe Aeroportul Otopeni și se pregătea să plece în Germania.

Procurorii DNA l-au oprit chiar la momentul urcării în avion, când i-au arătat un mandat de aducere, în baza căruia a fost săltat și dus la sediul Parchetului.

Chiar cu câteva momente în urmă, Cristian Popescu Piedone a ajuns la DNA.

Conform unor informații Digi24, el a fost adus în legătură cu un alt dosar, deschis recent pe numele lui. De data această este vorba de suspiciuni de corupție. Ancheta este în stadiu incipient.

Piedone se pregătea să părăsească țara. Bărbatul fost ridicat de procurori cu patru zile înainte ca instanța Curții de Apel Buucrești să se pronunțe definitiv în dosarul Colectiv în care în primă instanță el fusese condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu legat de acuzațiile privind autorizarea clubului Colectiv.

Procesul s-a terminat în luna decembrie, însă judecătorii au amânat de trei ori luarea unei decizii în acest caz.

La ultimul termen al procesului, din 21 decembrie 2021, avocaţii inculpaţilor au solicitat achitarea sau aplicarea unor pedepse mai blânde. Aceștia au apreciat că procurorii ar fi greşit când au decis trimiterea în judecată a clienţilor lor, dar şi magistraţii Tribunalului Bucureşti, când au pronunţat pedepse cu executare, scria Agerpres.

Procurorii au cerut pedepse „orientate spre maximumul prevăzut de lege” şi cu executare. Acestea îi vizau pe fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din Primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: