Redactia.ro
Home » Știri » Cristian Tudor Popescu se oferă să fie vaccinat anti-COVID în direct. „Să vadă telespectatorii…”

Cristian Tudor Popescu se oferă să fie vaccinat anti-COVID în direct. „Să vadă telespectatorii…”

Cristian Tudor Popescu este un critic activ al celor care cred în continuare că un vaccin anti-coronavirus le-ar pune în pericol sănătatea și care nu cred în eficiența vaccinului. Jurnalistul s-a oferit voluntar să fie vaccinat în direct.

 

CTP, răspuns ironic pentru cei care nu cred în eficiența vaccinului anti-COVID

Cristian Tudor Popescu le-a răspuns ironic persoanelor care cred în teorii ale conspirației cu privire la vaccinul anti-COVID. Astfel, jurnalistul s-a oferit voluntar să fie vaccinat în prima linie și filmat în timp ce îi este administrat vaccinul.

Eu am spus că mă ofer voluntar, dacă vor considera autorităţile că acest lucru este corect şi posibil, să fiu vaccinat în prima linie, să fiu filmat şi apoi să vin la televizor, periodic, să vadă telespectatorii dacă mi se umflă ochii, dacă încep să putrezesc, să înverzesc”, a spus jurnalistul la DIGI24.

Cristian Tudor Popescu a declarat că îi este foarte greu să se lupte cu antivacciniștii, deoarece aceștia nu au în demersurile lor „nici cea mai mică urmă de logică”, după cum a ținut să sublinieze jurnalistul.

CTP a luat decizia de a se vaccina în direct ca urmare a teoriilor conspiraționiste ale oamenilor.„Nu poţi să lupţi cu nişte oameni care spun că «se aude că vaccinul acesta te îmbolnăveşte». Au citit ei în nu ştiu ce site din America sau Australia că în vaccinul ăsta sunt nişte cipuri cu picioruşe şi îţi intră în sânge şi nu ştiu ce îţi fac. Nu poţi discuta cu oameni cu astfel de argumente”, a mai adăugat acesta.

Jurnalistul a folosit un limbaj tranșant la adresa oamenilor care sunt împotriva vaccinului anti-COVID. „În momemtul când le spuneţi de ARN i-aţi pierdut. Zic că ne schimbă ADN-ul. Credeţi că ştiu ce e ADN-ul? Ce e acidul dezoxiribonucleic? Nu ştiu!”, a mai spus CTP pentru Digi24.

Potrivit Barometrului de sănătate publică, publicat în urmă cu două săptămâni, 40% dintre români au declarat că nu s-ar vaccina anti-COVID. Mai mult, o treime dintre aceștia spun că ar aștepta să vadă dacă alții care s-au vaccinat au probleme de sănătate.

CTP a mai spus în cadrul unei intervenții la Digi24 că se va vaccina împotriva COVID-19, deoarece toate vaccinurile care vor ajunge pe piață vor fi certificate de organismele medicale europene. Gazetarul i-a criticat atunci pe cei care fac campanie împotriva vaccinului și a spus că ar trebui să se discute dacă aceste campanii agresive afectează siguranța națională.

,,Nu e nevoie, pentru că sunt mii și mii de oameni testați înainte ca acest vaccin să fie livrat pe scară largă în întreaga Europă. Această testare se face înainte, nu trebuie să se facă pe cetățenii români și să ne lămurim noi ceilalți, care stăm în expectativă, dacă mor sau nu.

Însă sunt acești viruși bipezi foarte periculoși care dezinformează agresiv, ba chiar creează panică la nivel național. După părerea mea, este de discutat în ce măsură astfel de afirmații afectează siguranța națională”, a declarat CTP.

În cadrul intervenției, CTP a dat drept exemplu cazul medicului Monica Pop care a susținut, fără să aibă dovezi în acest sens, că există riscul ca noul vaccin anti-COVID să provoace leucemie. Medicul Monica Pop a declarat acest lucru, deși ea este medic oftalmolog și nu este specializată în domeniu.

,,De pildă, avem o declarație a unei doamne doctor, medic oftalmolog, doamna Monica Pop. Ce spune, la televizor, în văzul țării: „Vă mai spun încă o dată: peste 3 ani, face leucemie unul care face vaccinul și fac toți. Faceți copilului dvs vaccinul ăsta? Pericolul e foarte mare. Nimeni nu poate niciodată să spună că acest vaccin este sigur. Poate peste 10 ani. Bine, hai, 5 ani”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: