Redactia.ro
Home » Știri » Criza a ajuns la Casa Albă: nu au pahare de cristal pentru evenimente!

Criza a ajuns la Casa Albă: nu au pahare de cristal pentru evenimente!

După mai bine de doi ani de pandemie și restricții, la Casa Albă se reiau evenimentele. Au o problemă, însă: duc lipsă de pahare de cristal!
„Ultimul serviciu complet de cristal pentru cinele de stat de la Casa Albă a fost comandat în timpul lui Nixon”, a explicat Stewart McLaurin, preşedintele Asociaţiei Istorice a Casei Albe, organizaţie non-profit fondată în 1961 de către prima doamnă de atunci, Jacqueline Kennedy, pentru a conserva „Casa Poporului”, notează ANSA.

Paharele de cristal ar fi trebuit folosite doar la evenimentele de la reședința privată

Soţii Reagan, potrivit CNN, au oferit cadou Casei Albe 130 de pahare Steuben. Acestea, însă, trebuiau să fie folosite doar la evenimentele din reşedinţa privată. În timpul președinției lui Barack Obama a fost confirmată nevoia de pahare noi pentru marile dineuri.
Ulterior, sarcina paharelor de cristal a căzut pe umerii viitoarei foste prime doamne, Melania Trump. Conform unor surse bine informate, aceasta nu a vrut să îndeplinească sarcina.
În prezent, când este organizat un dineu de stat, este necesar să se închiereze deseori pahare. Acest lucru s-a întâmplat atât în timpul președintelui Donald Trump, dar și al lui Barack Obama.
Potrivit CNN, lipsa paharelor devine o problemă tot mai mare pentru organizarea evenimentelor la Casa Albă. Iar asta cu atât mai mult cu cât soții Biden fac tranziția la un program social mai normal.
După spusele lui Steward McLaurin, președintele Asociației Istorice al Casei Albe, paharele de cristal sunt la fel de importante ca orice alt element special dintr-un dineu, cum sunt, de pildă, porțelanul și argintăria. În acest moment, la Casa Albă este nevoie de aproximativ 120 – 160 de seturi. Pentru moment există, însă. suficient porțelan și suficientă argintărie cât pentru a aranja câteva mese VIP.

Tacâmurile de argint dispar de la Casa Albă sub formă de „suveniruri”

Și deși pare imposibil de crezut, folosirea colecțiilor de argint la Casa Albă nu este tocmai recomandată. De ce? Pentru că tacâmurile mai dispar, uneori, ca „suveniruri”.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: