Redactia.ro
Home » Știri » Criza din Iran. Cum răspunde NATO apelului făcut de Donald Trump

Criza din Iran. Cum răspunde NATO apelului făcut de Donald Trump

GALERIE FOTO (2) NATO

Alianţa Nord-Atlantică (NATO) acceptă solicitarea preşedintelui SUA, Donald Trump, de a contribui mai mult la stabilizarea Orientului Mijlociu, anunţă NATO, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

„Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a discutat telefonic, miercuri, cu preşedintele SUA, Donald Trump, pe tema evoluţiilor din Orientul Mijlociu. Au discutat despre situaţia din regiune şi despre rolul NATO”, anunţă Alianţa Nord-Atlantică, potrivit digi24.ro.

„Preşedintele SUA i-a cerut secretarului general ca NATO să se implice mai mult în Orientul Mijlociu. Au convenit că NATO ar putea contribui mai mult la stabilitatea regională şi la combaterea terorismului. De asemenea, au stabilit să menţină contactele strânse pe această temă”, precizează Alianţa Nord-Atlantică.

În contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran, Donald Trump a anunţat miercuri că va cere Alianţei Nord-Atlantice să se implice mai mult în procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Pagubele produse într-o bază aeriană din Irak lovită de rachete iraniene

Mai multe imagini din satelit par să arate că în urma atacurilor de miercuri asupra bazei aeriene Ain al-Asad din Irak rachetele iraniene au deteriorat sau distrus șapte clădiri, care adăpostesc personalul militar american.

Două imagini furnizate de compania de satelit Planet Labs Inc. arată cinci puncte de impact al rachetelor în acea parte a bazei.

Dimensiunea pagubelor poate fi măsurată comparând fotografiile realizate după atacul de miercuri, cu imagini din data de 25 decembrie anul trecut. Cel puțin trei dintre structuri par a fi hangare pentru întreținerea aeronavelor. Unele dintre clădiri sau structuri au dispărut complet. Din celelalte au mai rămas doar părți.

„Au vizat partea americană a bazei. Au vrut să o lovească și au lovit-o”, a declarat Jeffrey Lewis, de la Institutul de Studii Internaționale Middlebury din Monterey, California, potrivit Mediafax.

Președintele american Donald Trump a declarat că niciun american nu a fost rănit în urma atacurilor, despre care Iranul a anunțat că a lansat aceste rachete ca represalii pentru uciderea în Irak a generalului iranian Qassem Soleimani la finalul săptămânii trecute.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: