Redactia.ro
Home » Monden » Cu cât o ajută Dan Chișu pe Manuela Hărăbor la creșterea fiului lor, diagnosticat cu autism: „Din când în când…”

Cu cât o ajută Dan Chișu pe Manuela Hărăbor la creșterea fiului lor, diagnosticat cu autism: „Din când în când…”

GALERIE FOTO (3)

Suferinta Manuelei Harabor este deja cunoscuta de prieteni si apropiati, ba chiar si de publicul din Romania. Actrita se confrunta cu autismul si mai exact cu problemele pe care le are cu fiul sau.

Rodul iubirii dintre Manuela Harabor si Dan Chisu se numeste Andrei Harabor. Daca initial bebelusul era perfect sanatos si nu prezenta niciun semn de boala, la varsta de un an si sapte luni, Manuela descoperea primele semne ale autismului, mai ales cand acestea era scos afara sa se joace cu ceilalti copii. Mai mult, micutul cerea extra atentie din partea educatoarei de la gradinita, fapt pentru care parintii celorlalti copii s-au suparat. „La început nu am crezut. Într-adevar, Andrei nu vorbea, dar exista comunicare non-verbală între el şi cei din jur. La trei ani au apărut noi probleme, la înscrierea la grădiniţă: „O săptămână a stat printre cei 10 copii, câţi erau înscrişi în grupa lui. Revolta părinţilor mi-a fost transmisă de către educatoare. A trebuit să plecăm şi de acolo. Deşi el nu era un copil violent şi nu-i deranja pe ceilalţi copii, dar poate că cerea o atenţie deosebită. Simţea nevoia să stea mai mult lângă educatoare”, marturisea in urma cu ceva vreme Manuela Harabor.

 

Manuela a mers cu baiatul la un centrul de tratament

Varsta de 8 ani a fost si startul tratamentului pentru fiul Manuelei Harabor. Actrita se obisnuise cu gandul ca fiul ei sufera de autism si ca este cazul sa ia masuri. “Acolo a fost singurul loc unde a facut terapie ABA. A inceput sa vorbeasca, dupa numai 5 saptamani de terapie, sa se poata imbraca singur.” Să ai un copil autist e un mod de viaţă, nu o povară. Am învăţat că fiecare dintre noi are o cruce de purtat. Important este să o acceptăm şi să învăţăm să ne-o ducem cu demnitate şi cu responsabilitate.  Voi avea toată viaţa un copil de 6-7 ani.”, a spus Manuela Harabor despre fiul ei in varsta de 28 de ani.

Dan Chisu plateste pensia alimentara

Din fericire, Manuela Harabor primeste ajutor banesc din partea tatalui Dan Chisu, obligat sa plateasca pensie alimentara. Andrei este un bărbat de 28 de ani, înalt, frumos. Cu un suflet de copil… câteodată şi de 4 ani, de 7 ani sau de 12 ani. Au fost nişte încercări din partea lui Dumnezeu…. Din când în când ne ajută(n.r. tatăl lui Andrei), trebuie să spun asta. Îi plăteşte lui Andrei o pensie alimentară de câţiva ani. Din punctul ăsta de vedere, atât cât poate, face”, a marturisit Manuela Harabor pentru Antena 1.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: