Redactia.ro
Home » Știri » Cu cât se tranzacţionează astăzi pământul, în România? Preţurile au bubuit, nu mai vinde ieftin!

Cu cât se tranzacţionează astăzi pământul, în România? Preţurile au bubuit, nu mai vinde ieftin!

S-a aflat! România stă pe o adevărată comoară!

Metrul pătrat de pământ s-a scumpit, în România. Terenurile se tranzacţionează la preţuri tot mai ridicate, fie că vorbim de proprietăţi intravilane sau extravilane.

Românii care s-au grăbit să vândă la sume mici regretă decizia pe care au luat-o, pentru că ar fi putut specula mult mai bine zona imobiliară.

Un hectar de teren arabil – 7.601 euro

Preţul mediu al unui hectar de teren arabil este de 7.601 euro, în creştere faţă de 7.163 de euro, cât era în 2020. Comparativ, preţul mediu al unui hectar de teren arabil în 2021 era de 6.096 de euro în Bulgaria, 5.940 de euro în Franţa şi 5.187 de euro în Ungaria.

Alte state membre unde preţul mediu al unui hectar de teren arabil este mai mic decât în România sunt: Lituania, Estonia, Letonia, Slovacia şi Croaţia.

La nivel regional, conform datelor disponibile, cel mai mare preţ pentru un hectar de teren arabil se înregistra în regiunea Insulele Canare din Spania (cu o medie de 120.477 de euro pe hectar) iar cele mai mici preţuri în regiunea Ovre Norrland din Suedia (cu o medie de 1.882 de euro pe hectar).

Unde se vinde cel mai scump pământ, în România?

În cazul României, cele mai mari preţuri la terenuri arabile sunt în regiunea Bucureşti-Ilfov (10.707 euro pentru un hectar) şi cele mai mici în regiunea Nord-Vest (6.206 de euro pentru un hectar), în ambele cazuri preţurile fiind mai mici decât în 2020.

În majoritatea regiunilor Uniunii Europene, terenul arabil este mai scump decât pajiştile. Excepţiile sunt regiunile spaniole Asturias şi Madrid precum şi regiunea Sostines din Lituania unde hectarul de pajişte este mai scump decât hectarul de teren arabil.

Nivelul prețurilor terenurilor depinde de o serie de factori; printre aceștia se numără factori naționali (cum ar fi legile), factori regionali (cum ar fi clima și proximitatea față de rețele) și factori de productivitate localizați (cum ar fi calitatea solului, panta sau drenajul).

Forțele de piață ale cererii și ofertei, inclusiv influența normelor privind proprietatea străină, pot influența, de asemenea, prețul terenurilor agricole.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: