Redactia.ro
Home » Știri » Cu cât vinde chef Scărlătescu un kilogram de drob de miel. Prețul nu este pentru toate buzunarele

Cu cât vinde chef Scărlătescu un kilogram de drob de miel. Prețul nu este pentru toate buzunarele

drob de miel

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți bucătari din România. De Paște, drobul este un aliment care nu va lipsi de pe masa românilor, iar chef Scărlătescu are o rețetă delicioasă. Cine va dori să guste din drobul preparat de celebrul bucătar va trebui să scoată, însă, o sumă frumușică de bani din buzunar.

Cu cât vinde chef Scărlătescu un kilogram de drob de miel

Drobul pregătit după rețeta celebrului chef Cătălin Scărlătescu este foarte popular și nu este surprinzător având în vedere calitatea sa. Prețul pentru acest preparat este, însă, unul destul de piperat.

Conform informațiilor de pe site-ul oficial al juratului de la Chefi la Cuțite, rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu conține doar ingrediente de calitate, fără conservanți, cu ouă în cantități generoase și organe de miel. Prețul pentru 1,1 kg de drob de miel, pregătit conform acestei rețete, este de 147 de lei!

Rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu

Lista de ingrediente:

  • organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
  • 250 de grame de carne de miel
  • 400 de grame de ceapă și usturoi verde
  • 400 grame de mărar și pătrunjel
  • opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
  • ulei
  • prapur
  • sare și piper

Pentru prepararea drobului de miel conform acestei rețete, organele de miel sunt spălate bine, tăiate și călite în ulei. Apoi, cantitatea de organe se împarte în două jumătăți egale, una fiind mărunțită cu ajutorul unui robot de bucătărie, iar cealaltă jumătate tăiată cubulețe. Ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul sunt de asemenea mărunțite și adăugate peste carnea de miel împreună cu cele 8 ouă bătute ca pentru omletă, după care se învelește totul în frunze de papură.

În funcție de preferinețele fiecăruia dintre noi, se pot adăuga la compoziție două ouă fierte întregi. După aceea, drobul se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 140 de grade Celsius, timp de aproximativ 50 de minute, până când exteriorul devine rumenit.

Cât costă un kilogram de carne de miel

Conform specialiștilor în economie se anunță a fi cele mai scumpe sărbători pascale din ultimii 18 ani, așadar vă puteți aștepta să cheltuiți destul de mult dacă doriți să nu vă lipsească nimic de pe masă.

Prețul cărnii de miel va fi cu 30% mai mare spre deosebire de cel de anul trecut. Așadar pentru un kilogram de carne de miel, românii vor plăti aproximativ 40-45 de lei. Dacă intenționează să cumpere un miel întreg, atunci suma crește considerabil și poate ajunge chiar și la 600 de lei. Un cofrag cu 30 de ouă va costa undeva între 26 și 36 de lei, în funcție de locul din care decideți să-l achiziționați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: