Redactia.ro
Home » Știri » Cu cât vor creşte pensiile românilor în 2024. Marcel Ciolacu a pronunţat, clar, procentele!

Cu cât vor creşte pensiile românilor în 2024. Marcel Ciolacu a pronunţat, clar, procentele!

Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2024. Decizie importată de la Bruxelles pentru pensionari

Marcel Ciolacu şi-a luat angajamentul că pensiile românilor vor creşte, în 2024. Premierul a precizat că există o lege în vigoare care trebuie respectată. „Nu trebuie să o anunțe nici Boloș, nici Ciolacu, nici nimeni”, a spus premierul.

Dar, atenţie! Conform prim-ministrului, pensiile se majorează diferențiat.

Pensiile vor creşte în funcţie de venit

Ciolacu şi-ar dori ca pensiile oamenilor să crească, procentual, în funcţie de venitul pe care l-au realizat în câmpul muncii.

Este o lege în vigoare pe care dvs o cunoașteți. Nu trebuie să o anunțe nici Boloș, nici Ciolacu, nici nimeni. Este o lege în vigoare în care pensiile se indexează cu inflația din anul trecut.

Am făcut o excepție anul trecut pentru că a fost o inflație mare raportată la inflația din anul anterior, de la 4% în comparație cu 13.5%.

Nu va încălca nimeni legile din România. Îmi doresc, ca și anul trecut, ca pensiile să se majoreze diferențiat, la unii cu poate 30%, la unii cu poate 5%, la unii cu 10%, în funcție de venit.

Nu trebuie să anunțe dl ministru. Sunt lucruri normale”, a spus Ciolacu.

Pensiile, indexate cu 14%?

Ministrul Finanţelor a declarat, marţi, referitor la creşterea pensiilor anul viitor, că au fost făcute calcule şi proiecţii bugetare cu un impact bugetar de aproximativ 16 miliarde lei.

Chestionat dacă procentul de indexare va di de circa 14%, Boloşa răspuns:

„Da, dar aici este un calcul estimativ, în acest moment” şi a completat că nu ar vrea „să sune ca angajamente pe care le facem, ci a calculelor pe care le avem acum pentru anul viitor”.

Un număr de 4.772.544 de pensionari era înregistrat la finele lunii martie 2023 în România, cu 3.214 persoane mai puţin comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 1.960 de lei, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

În acest an, pensionarii românesc primesc de două ori (ianuarie şi octombrie) un ajutor financiar cuprins între 600 și 1.000 de lei, dacă au pensia mai mică de 3.000 de lei, potrivit unei ordonanţe din 2022.

Prima tranşă a fost plătită în ianuarie, iar cea de-a doua va fi plătită de stat luna viitoare.

Este vorba despre OUG nr. 168/2022 care prevede un ajutor financiar acordat pensionarilor sistemului public de pensii, celor din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 3.000 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: