Redactia.ro
Home » Știri » Cu ce animale nu ai voie să călătorești în tren. Ce prevede regulamentul CFR

Cu ce animale nu ai voie să călătorești în tren. Ce prevede regulamentul CFR

caine

Dacă planificați o vacanță și doriți să călătoriți însoțiți de animalul de companie este important să aveți cunoștință despre regulile și cerințele stabilite de către compania CFR pentru astfel de călătorii. Iată informațiile recente oferite de CFR Călători! Ce reguli trebuie să respecte călătorii pentru a nu risca amenzi.

Cu ce animale nu ai voie să călătorești în tren. Ce prevedere regulamentul CFR

Potrivit comunicatului emis de reprezentanții CFR, există anumite condiții de călătorie pe care trebuie să le respecte persoanele care doresc să călătorească însoțite de animalele lor de companie. Una dintre reguli interzice călătoria cu păsări, reptile și insecte vii în tren. Cu toate acestea, există excepții pentru anumite animale mici, dar acestea pot fi transportate doar în compartimentele vagoanelor de clasa a doua, cu condiția ca niciun alt călător să nu aibă obiecții.

„Dacă ceilalți călători obiectează, personalul de tren va îndruma călătorul, proprietar al animalului de companie (câine, pisică) împreună cu acesta, în alte compartimente sau la capătul culoarului. În cazuri deosebite și bine justificate, personalul de tren poate interzice călătoria cu aceste animale.

Călătorul, proprietar al animalului de companie, este obligat să menţină curăţenia pe toată durata călătoriei, având asupra sa materiale de igienizare, în caz contrar va fi tratat conform reglementărilor legale în vigoare”, se arată în comunicatul CFR.

Animalele a căror acces este complet interzis în tren

În același timp, în tren sunt interzise anumite rase de câini, în special cele cu predispoziție la luptă și atac, precum Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii acestora, care prezintă caracteristici morfologice similare. De asemenea, o regulă deosebit de importantă este obligativitatea purtării botniței de către toți câinii de companie.

Dacă doriți să călătoriți cu animalul de companie, trebuie să aveți în vedere că pentru câinii de talie mică, pisicile și animalele mici pe care le țineți în brațe, precum și pentru păsările mici din colivii, nu se percepe o taxă suplimentară. Cu toate acestea, în cazul câinilor de talie medie sau mare, este necesară achitarea unei taxe suplimentare, care se ridică la jumătate din valoarea unui bilet CFR Călători, la clasa a doua, informează reprezentanții CFR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: