Redactia.ro
Home » Monden » Cu ce medicament și-a vindecat Gigi Becali mama. Românii nu-l pot cumpăra

Cu ce medicament și-a vindecat Gigi Becali mama. Românii nu-l pot cumpăra

Cu ce medicament și-a vindecat Gigi Becali mama

Gigi Becali și-a tratat mama de coronavirus cu un medicament rusesc din anii 1970. Deși este considerat de medici ca fiind un tratament blând și fără reacții adverse, autoritățile l-au blocat la vamă.

Românii nu pot cumpăra medicamentul

Mai multe colete care conțineau medicametul au fost oprite la vamă, pentru că nu au fost autorizate în România. Același medicament a fost importat și donat spitalelor COVID de Gigi Becali la începutul pandemiei de coronavirus.

Un tânărul clujean a plătit aproximativ 400 de euro pe medicamente și transportul lor cu avionul, în regim de livrare expres. Însă când trebuia să ridice coletul, medicamentele au fost oprite la Vama Aeroport Cluj.

Potrivit playtech.ro, bărbatul a primit de la firma de curierat DHL Express următorul mesaj: ”Organul vamal a transmis faptul că pentru aceste medicamente nu se poate face vamă, având în vedere că nu există pe piață, astfel coletul trebuie să facă retur, deoarece vama nu acceptă să fie importat”.

Bărbatul a rămas surprins de acest lucru, deoarece știa că aceste medicamente fusese deja aduse în România și folosite în spitalele COVID, după ce Gigi Becali a făcut în primăvară o donație de 100.000 de pastile, la recomandarea Ancăi Streinu-Cercel, medic infecţionist și fiica lui Adrian Streinu-Cercel, managerul de la “Balș”.

“Ori s-a comis o ilegalitate atunci, ori se comite acum. Probabil o să mă adresez instanței. Mi se pare rea-voință. Dacă desfăceau coletul și trimiteau medicamentele la Spitalul Judeţean Cluj, nu aveam nicio problemă. OK, nu le am eu, dar beneficiază cineva de ele. Dar așa le-au trimis înapoi în Rusia. Mi se pare absolut cretin”, a spus tânărul din Cluj.

Medicamentul nu este aprobat în Statele Unite sau Uninea Europeană

Medicamentul se numește Arbidol și este un antiviral produs în Rusia și folosit la tratarea gripei atât acolo, cât și în Republica Moldova sau chiar China. Cu toate astea, medicamentul nu este autorizat nici de Agenția Europeană a Medicamentului, nici de Administrația americană a medicamentului (FDA).

Gigi Becali a cumpărat din Rusia în primăvară, 100.000 de pastile de Arbidol pe care le-a donat spitalelor. Surse apropiate lui Becali spun că importul s-a făcut prin clinica acestuia din București, ImunoMedica, iar ulterior spitalele ar fi ridicat direct de la vamă donațiile.  Becali a adus în ţară necesarul de Arbidol pentru aproximativ 2.000 de pacienți.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: