Redactia.ro
Home » Știri » Cu ce nu a putut fi de acord Nicolae Ceaușescu, deși soția sa l-a implorat? Dictatorul a umilit-o în public

Cu ce nu a putut fi de acord Nicolae Ceaușescu, deși soția sa l-a implorat? Dictatorul a umilit-o în public

Nicolae și Elena Ceaușescu

Fostul dictator Nicolae Ceaușescu a fost surprins într-una dintre puţinele ocazii în care el a contrat-o în public pe soția sa, Elena Ceaușescu. Și nu oriunde, ci pe fabulosul traseu, Transfăgărășan. Asta pentru că, cea mai fabuloasă șosea din lume trebuia să-i poarte numele, iar fostul președinte… s-a opus.

Nicolae Ceaușescua a refuzat ca Transfăgărășan să-i poarte numele

Deși poate părea greu de crezut acest lucru, având în vedere modul cum se impunea Ceaușescu în fața poporului, el a refuzat ca Transfăgărășan să-i poarte numele, înainte de inaugurarea șoselei, informează evz.ro. Martorii au înregistrat probabil una dintre puţinele ocazii în care el a contrat-o în public pe soția sa.  După ce mai mulți jurnaliști au insistat să accepte ca celebrul drum să se numească ”Nicolae Ceaușescu” a intervenit și Elena Ceaușescu care i-a spus: ”Hai, Nicule, acceptă! O să dea bine în stăinătate!”, insista fosta Primă Doamnă.

De ce a refuzat Nicolae Ceaușescu ca Transfăgărășan să-i poarte numele

”Nu sunt io cel care trebuie să încalce hotărârile Biroului Politic Executiv! Nu, nu şi nu!”, spunea fostul lider comunist.Martor al acelui episod rarisim a fost generalul de brigadă (r) Nicolae M. Mazilu (decedat în 2012), care a avut o contribuţie majoră la construcţia DN 7C – Transfăgărăşan.

Ideea construirii Transfăgărășan nu-i aparține lui Ceaușescu

Construirea celebrei șoselel nu a fost o idee a dictatorului.  În schimb, i-a fost atribuită lui, conform cutumelor Epocii de Aur, numele atribuit de propaganda comunistă perioadei istorice în care la conducerea Republicii Socialiste România s-a aflat dictatorul Nicolae Ceaușescu (1965-1989). În realitate, schiţele şi planurile pentru acest drum celebru în toată lumea existau încă înainte de 1960. Totuşi, după invazia Cehoslovaciei, în 1968, Ceauşescu le-a redescoperit şi a hotărât construirea unui drum strategic pentru armată.

Transfăgărășan cu o singură bandă

Drumul urma să aibă o singură bandă, care să asigure o rută sigură între sudul şi centrul ţării, dar şi preluarea masei lemnoase din pădurile Făgăraşilor. Aşa cum calculaseră toţi cei implicaţi în proiect, pe noul drum ar fi putut trece, într-o singură noapte, din Muntenia în Ardeal, o divizie mecanizată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: