Redactia.ro
Home » Știri » Puțini știu! Nicolae Ceaușescu a fost singurul român care a făcut asta. Niciun alt președinte n-a mai reușit

Puțini știu! Nicolae Ceaușescu a fost singurul român care a făcut asta. Niciun alt președinte n-a mai reușit

Nicolae Ceaușescu

Chiar dacă a fost unul dintre cei mai duri lideri, iar populația a suferit multe lipsuri în timpul conducerii sale, Nicolae Ceaușescu are încă voci ce îl apreciază. Știm cu toții ce s-a petrecut în ziua de 25 decembrie 1989, când acesta și-a pierdut viața, alături de soția lui. Dar, iată niște lucruri pe care nu le știe aproape nimeni despre fostul lider comunist.

Ce nu știai despre Nicolae Ceaușescu, fostul lider al României

Avea doar patru clase

A ajuns președintele țării, dar avea doar patru clase. El a reușit să le termine pe acestea, iar pentru că părinții săi nu aveau bani, el a plecat la vârsta de 11 ani de acasă și s-a mutat la București, unde a ajuns să fie ucenic al unui cizmar.

A fost singurul român care s-a plimbat cu caleașca Reginei Elisabeta a II-a

Nicolae Ceaușescu și soția lui, Elena, au fost într-o vizită în Marea Britanie în anul 1978. Aceștia au fost primiți cu onoruri chiar de regină. Cei doi români au fost conduci cu trenul regal de la aeroport la Gara Victoria, iar atunci când au plecat la Palatul Buckingam, Nicolae Ceaușescu a fost invitat de regină să meargă cu trăsura sa. Elena a fost în spate, cu Prințul Philip.

Cel mai tânăr conducător din Europa

La momentul la care a preluat putere, Ceaușescu a fost cel mai tânăr lider din Europa. El era cunoscut pentru politica sa externă fermă. El a refuzat să intervină în Cehoslovacia și a păstrat legăturile cu Israelul după Războiul de Șase Zile.

S-a prăbușit cu avionul

Nicolae Ceaușescu, care la acea vreme era secretarul de stat al Comitetului Central al PMR, împreună cu alți membri ai Partidului Muncitoresc Român se îndreptau spre Moscova, dar din cauza unei erori de pilotaj, avionul lor s-a prăbușit chiar la aterizare. Atunci, au existat mai multe decese, inclusiv al ministrului de Externe de la acea vreme, Grigore Preoteasa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: