Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cu câți bani s-au vândut hainele soților Ceaușescu. Cine a încasat sumele

Cu câți bani s-au vândut hainele soților Ceaușescu. Cine a încasat sumele

Nicolae și Elena Ceaușescu

Nicolae și Elena Ceaușescu sunt niște simboluri ale regimului comunist în țara noastră, iar de fiecare dată când numele lor sunt rostite, mulți au un sentiment de nostalgie și de reamintire a acelor vremuri grele, în care cultul personalității celor doi era o obligație a oricărui cetățean.

Acum, toate obiectele din acea epocă sunt colecționate, mărturii ale unor vremuri demult apuse. Nu este de mirare, așadar, că sunt organizate multe licitații în care sunt vândute obiecte din perioada comunistă.

Cu câți bani s-au vândut hainele soților Ceaușescu

Cum încă mai există și fani ai lui Nicoale Ceaușescu, obiectele acestuia se vând imediat. Acesta este cazul unei licitații în care au fost puse la vânzare haine și obiecte care au aparținut celor doi dictatori.

„În această licitaţie dedicată epocii trecute veţi vedea o secţiune de artă plastică realist-socialistă, cu artiştii cei mai reprezentativi ai acestei preocupări stilistice. Interesant va fi că în colecţia generalului Doncea nu veţi regăsi artă realist-socialistă, ci tocmai clasicii picturii româneşti cu începere de la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX şi aşezându-ne în perioada colorismului interbelic”, a mai spus directorul Artmark, firma care a organizat licitația respectivă.

Hainele fostului dictator, puse la vânzare

Costumul de vânătoare al lui Nicolae Ceaușescu a fost vândut pentru suma de 700 de euro, în timp ce o haină de blană pe care o purta Elena Ceaușescu a fost achziționată de cineva pentru prețul de 900 de euro.

Este vorba despre o haină de blană de la o fermă deschisă în Mureș, iar aceasta a fost specială croită pentru soția fostului dictator comunist.

Costumul de vânătoare al lui Nicolae Ceaușescu avea semnătura firmei Eduard Kettner. Costumul era însoțit de cizmele de vănătoare, marca Atlas-65, care s-au vândut și ele pentru suma de 700 de euro.

Și șapca de vânătoare a lui Ceaușescu a fost cumpărată la această licitație, iar pentru ea s-a plătit suma de 400 de euro.

Etichete: