Redactia.ro
Home » Știri » Cum îl umilea Elena Ceaușescu pe Nicolae Ceaușescu? O făcea de față cu toți

Cum îl umilea Elena Ceaușescu pe Nicolae Ceaușescu? O făcea de față cu toți

GALERIE FOTO (2) Cum îl umilea Elena Ceaușescu pe Nicolae Ceaușescu?

Nicolae și Elena Ceaușescu aveau un mariaj problematic, lucru de care erau conștienți și analiștii vremii. Chiar dacă nu aveau voie să se pronunțe împotriva lor, există persoane care au povestit, peste ani, despre ce se întâmpla între ei și, mai ales, cum îl umilea Elena Ceaușescu pe soțul său.

Cum îl trata Elena Ceaușescu pe soțul său, Nicolae Ceaușescu?

Aparent, Elena Ceaușescu nu se dădea în lături de la a-l jigni în public pe cel care era văzut drept cel mai puternic om al României. De ori câte ori se simțea dată la o parte, Elena Ceaușescu nu stătea cu mâinile în sân și îi reteza avântul. Mai mult de atât, aceasta îi atrăgea atenția în public, fără să țină cont că erau și alte persoane de față.

Soția fostului ministru de Externe George Macovescu, Emilia Macovescu, a povestit un astfel de episod. Ea își amintește cum că soțul său a asistat la o scenă neplăcută între soții Ceaușescu, în care Elena îi reproșa că ar fi vrut să o ignore la un eveniment important.

„Soţul meu a crezut întotdeauna că Elena îl are la mână cu ceva pe Nicolae Ceauşescu. Pentru că într-una dintre vizitele oficiale, când el s-a întors de la o întâlnire care era programată cu un preşedinte, ea, care nu fusese chemată, i-a spus, de faţă cu toţi:„Dragă, dar tu unde te trezeşti? Ai pornit la drum singur, nu cu mine? Ia vezi, că acum schimb foaia, unde te trezeşti tu?” Au înlemnit toţi: Oprea, soţul meu, Verdeţ. Şi soţul meu a spus tot timpul:„Nu ştiu cu ce îl are la mână ea, dar îl are la mână cu ceva cu care-l şantajează”, a declarat Emilia Macovescu.

N-avea respect pentru munca sa

Un alt episod neplăcut s-a petrecut în timpul unei vizite de stat din partea președintelui American Gerald Ford, din august 1975. Pe când Nicolae Ceaușescu susținea un discurs de bun venit la adresa omologului său, soția sa… a ațipit.

Elena Ceaușescu adormind în timpul dineului oficial
Elena Ceaușescu adormind în timpul dineului oficial

Plictisită de politețurile diplomatice, Elena Ceaușescu a adormit în timpul dineului oficial. Această filmare se află în arhiva TVR, sub îndemnul „material nedifuzat”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: