Redactia.ro
Home » Știri » Obiceiuri neobișnuite ale lui Nicolae Ceaușescu și ale Elenei despre care puțini știau

Obiceiuri neobișnuite ale lui Nicolae Ceaușescu și ale Elenei despre care puțini știau

Obiceiuri neobișnuite ale lui Nicolae Ceaușescu și ale Elenei despre care puțini știau

Obiceiuri neobișnuite ale lui Nicolae Ceaușescu și ale Elenei despre care puțini știau. Unul dintre cele mai importante cupluri ale istoriei române, aveau obiceiuri neobișnuite de care multă lume nu știau. Despre familia prezidențială s-au prezentat multe, dar despre capriciile reale ale acestora nu se cunosc foarte multe.

Obiceiuri neobișnuite ale lui Nicolae Ceaușescu și ale Elenei despre care puțini știau

Despre Nicolae Ceaușescu se spune că obișnuia să facă în mod constant transfuzii cu sânge de bebeluși, dar se pare că totul era doar un mit, pentru a contribui la o imagine hidoasă despre marele lider. Aceasta este concluzia sociologului Paul Dumitrache.

Înainte de toate atunci când vorbim despre familia Nicolae şi Elena Ceauşescu trebuie să fim conştienţi de faptul că aceştia au condus ţara într-o perioadă tulbure nu doar pentru ţara noastră, ci pentru Europa şi nu numai.Astfel, nu ar trebuie să mire pe nimeni că, de exemplu, ambii soţi Ceauşescu erau foarte circumspecţi şi atenţi atunci când era vorba despre mâncare.Se spune că nu foloseau de două ori aceleaşi tacâmuri de teama să nu fie otrăviţi – acest lucru este adevărat, dar nu este singurul fapt real legat de acest aspect deoarece Ceauşescu se temea în special să nu fie iradiat, nu neapărat otrăvit cu mâncare”, spune sociologul Paul Dumitrache.

Președintelui comunist îi era teamă că va fi otrăvit

Conform Adevărul.ro, unul dintre bucătarii familiei prezidențiale, Nicolae Popescu gătea doar la sediul Întreprinderii de Cazare și Alimentație din București, unde era strict supravegheat de către un medic militar și doi subofițeri din cadrul Direcției a V-a a Securității.

De asemenea, hrana se trimitea în containere sigilate cu mațina Securității. Ingredientele folosite pentru fiecare masă a familiei Ceaușescu erau testate în laboratoare ale Sanepid-ului. Aici se urmărea lipsa încărcăturii bacteriene, a compoziției, proporției carne-grăsime, conținul de sare, conținutul de metale greme, etc.

În ciuda statului, cei doi soți Ceaușescu erau oameni simpli. Aceștia mâncau verdețuri, legume de foarte multe ori. De asemenea, deși mulți nu știau, cuplu Ceaușescu iubea muzica populară. Lui Nicolae Ceaușescu îi plăcea să bea, având un soi românesc de vin preferat de culoare alb-gălbui, dar și un soi de coniac. În schimb, Elena Ceausecu se îndrăgostise de șampania franțuzească Cordon Rpuge și pentru sherry.

Somnul de după masă era un obicei respectat de familia Ceaușescu

Familia prezidențială avea un obicei neobișnuit. Somnul de după amiază nu lipsea niciodată din programul cuplului Ceaușescu. Pentru a scăpa de griji și stres, Nicolae Ceaușescu nu renunța niciodată la masajul care îl ajuta să se destindă.

Un alt obicei neobișnuit este că Elena și Nicolae Ceaușescu se spălau cu spirt pe mâini după fiecare întâlnire în care trebuia să dea mâna cu mai mulți oameni. Puțină lume știe că Ceaușescu era un mare cinefil. Acesta adora să urmărească filme polițiste, eroul său fiind Kojak, dar și cele istorice.

Cuplul Ceaușescu a fost ucis pe 25 decembrie 1989, după ce Elena și Nicolae Ceaușescu plănuise să fugă din țară.

Citeste si:14 Ianuarie 2020. Sfânta Nina; Sfinții Părinți uciși în Sinai și Rait

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: