Redactia.ro
Home » ADEVARUL » Cum arată casa părintească a lui Nicolae Ceaușescu din Scornicești

Cum arată casa părintească a lui Nicolae Ceaușescu din Scornicești

GALERIE FOTO (7) casa părintească a lui Nicolae Ceaușescu din Scornicești

Mai sunt câteva zile până când se va sărbători nașterea lui Nicolae Ceaușescu, iar nostalgicii vremii sunt așteptați, ca-n fiecare an, la reședința acestuia din Scornicești. Casa părintească a lui Nicolae Ceaușescu a ajuns în paragină, din cauza dezinteresul autorităților. Cine se îngrijește acum de ea și cum a ajuns să arate?

Casa părintească a lui Nicolae Ceaușescu din Scornicești, ocolită și de nostalgicii vremii

Deși fostul dictator mai are un fiu în viață, pe Valentin Ceaușescu, acesta nu se îngrijește de moștenirea părinților lui. Casa părintească a lui Nicolae Ceaușescu din Scornicești n-a mai fost vizită de nimeni de mulți ani și se află acum în grija unui vecin. Acesta din urmă se numește Gabriel Lupescu și a fost cel mai bun prieten al nepotului preferat al lui Nicolae Ceaușescu, respectiv Emil Bărbulescu.

Gabriel Lupașscu are grijă de casa în care Nicolae Ceaușescu a trăit până la 14 ani cu bani din propriul buzunar și cu diverse donații. „Titlul de proprietate este tot pe numele părinţilor lui Nicolae Ceauşescu, nu s-a făcut taxa de succesiune. Familia mi-a lăsat mie în grijă aici. Am fost şi prieten bun cu Emil şi stau şi la patru kilometri peste deal. Dacă e să vină cineva, doar mă sună şi ajung imediat.”, povesteşte bărbatul.

Cum arată casa lui Nicolae Ceaușescu

Nefiind alocate fonduri pentru întreținerea acestei case, Gabriel Lupașcu face ce poate. Bărbatul mărturisește că se îngrijește cum poate de casă. „Aaa, păi să vedeţi cum e la alegeri, toţi vin şi spun că se implică. O bagă ei în circuitul turistic şi atunci alocă fonduri de la buget. Doar vorbe. Avem grijă cu bănuţii primiţi de la vizitatori care mai lasă cât vor ei când vin pe aici. Vara mai dăm cu lac pe trepte, pe tocărie, cosim iarba în curte, ce pot face şi eu pe aici”, a mai povestit Gabriel Lupescu.

Casa a fost construită în 1890 și reamenajată în 1979, la cerința fostului dictator, potrivit libertatea.ro.

Citește și Cum arată nepoata lui Nicolae Ceaușescu? Alexandra a studiat Design Interior

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini