Redactia.ro
Home » Știri » Incredibil! Ce studii aveau Nicolae și Elena Ceaușescu?

Incredibil! Ce studii aveau Nicolae și Elena Ceaușescu?

GALERIE FOTO (5) Incredibil! Ce studii aveau Nicolae și Elena Ceaușescu?

Incredibil! Ce studii aveau Nicolae și Elena Ceaușescu? Puțini știu ce studii au avut președintele comunist Nicolae Ceausescu și soția acestuia, Elena.

Incredibil! Ce studii aveau Nicolae și Elena Ceaușescu?

Deși Nicolae și Elena Ceușescu au condus România, cei doi aveau doar patru clase. Despre liderul comunist se spune că ar fi fost analfabet. Nicolae Ceașescu a studiat în Scornicești, satul natal și a terminat doar patru clase.

Incredibil este faptul că Elena Ceaușescu, deși a terminat doar patru clase, a devenit doctor în chimie în anul 1967, cu teza „Polimerizarea stereospecifică a izoprenului”. Conform Cancan.ro, aceasta a vurt întotdeauna să pară o femeie educată și desteaptă, dar autobiografia ei scria exact contrariul.

Elena Ceaușescu (Petrescu) mam născut în comuna Petrești, Dâmbovița, în anul 1919 la 7 ianuarie. Părinți se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori, avere 4 hectare de pământ și casă de locuit. În tre ani 1926 – 1930 am făcut școala primară unde mam născut. În anul 1936 am venit la București, am intrat ca ucenică la fabrica Lantex. în urma unei acțiuni am fost concediată…”, Elena Ceaușescu în autobiografia din anul 1949, înaintată partidului comunist.

Cum a devenit Elena Ferentari soția lui Nicolae Ceaușescu

Cei doi s-au cunoscut în anul 1939, la o petrecere, în Ferentari, fiind organizată de breasla lucrătorilor din industria textilă, pielărie și încălțăminte.

În cadrul petrecerii a fost organizat un concurs de frumusețe, iar Elena a câștigat titlul de Regina Muncii, reușind să obțină acest tilu pentru că de fapt cțștigătoarea era cea care reușea să vândă cât mai multe cărți poștale. Iar Elena, a fost ajutată de Nicolae. El a cumpărat un număr mare de cărți poștale în contul ei.

La acea petrecere, Nicolae Ceaușescu a fost condamnat și a rămas la închisoare între 1940-1944, iar în tot acest timp Elena îl vizita la Jilava, unde se pare că aveau momente de intimitate, cu acordul paznicilor.

Citeste si:Noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: