Redactia.ro
Home » Știri » Noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial

Noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial

Noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial

Noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial. Organizația Mondială a Sănătății a îndemnat spitalele din toată lumea să se pregăteascp pentru acest moment, informează agenția Reuters.

Noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial

Conform OMS, noul coronavirus din China se va răspândi în întreaga lume și va face dezastru.”Din informaţiile pe care le avem este posibil să existe o transmisie limitată de la om la om, potenţial în rândul familiilor. Dar este foarte clar chiar acum că nu avem o transmisie susţinută de la om la om”, a afirmat directorul interimar al unităţii de boli emergente din cadrul OMS.

Însă, organizația internațională susține că există posibilitatea răspândirii pe scară mai largă. Reamintim că în China, au fost confirmate 41 de cazuri de pneumonie ca urmare a infecției cu un nou coronavirus. Unul dintre victime a murit ca urmare a bolii.

Coronavirusul din China se răspândește în toată lumea

O femeie din China a fost plasată în carantină în Thailanda, acesta fiind primul caz detectat în afara Chinei.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS.

Simptomele coronavirusului sunt diferite, de la febră la insuficiență renală, la deces. Unele se transmit foarte ușor de la o persoană la alta, altele, nu.

În perioada 2002-2003, virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni și a ucis 774, într-o epidemie care a afectat și apoi 37 de țări.

Un coronavirus este vinovat şi de MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), identificat iniţial în Arabia Saudită, în 2012. MERS a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS. Însă, noul coronavirus detectat în Wuhan nu este atțt de puternic, precum SARS și MERS, având drept simptome principale febra și dificutățile respiratorii.

Citeste si:Cât câștigă un polițist în România. Lista celor mai mari salarii în domeniu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: