Redactia.ro
Home » Știri » Cu ce poți înlocui laptele când faci o prăjitură. Ingredientele care salvează rețeta

Cu ce poți înlocui laptele când faci o prăjitură. Ingredientele care salvează rețeta

Dacă ai descoperit că ai rămas fără lapte în frigider sau că este expirat, nu trebuie să disperi sau să mergi către magazin. Există mai multe alternative care vor înlocui cu succes acest ingredient în reţetele tale preferate, mai ales dacă este vorba de alimente care necesită coacere.

Cu ce poți înlocui laptele când faci o prăjitură

Înainte să laşi panica să te cuprindă, în cazul în care ai descoperit că ai rămas fără lapte, aceste alternative te vor ajuta să prepari în continuare deserturile preferate. Dacă voiai să gătești ceva anume, dar laptele îți lipsește, există mai multe soluții. Rețetele vor ieşi la fel de savuroase şi de gustoase ca atunci când le faci cu lapte.

Laptele bătut poate înlocui laptele într-o rețetă

Laptele într-o prăjitură poate fi înlocuit foarte ușor cu laptele bătut. Astfel, pentru fiecare cană de lapte bătut, puneți o linguriță de oțet sau de zeamă de lămâie. Foarte important este, ca după ce l-ați adăugat, să așteptați aproximativ 5 minute, până treceți la următoarea etapă. Mai mult, puteți adăuga iart sau smântână amestecat cu apă, până ajungeți la consistența laptelui bătut. Astfel, rezolvați rapid problema.

Smântâna sau iaurtul pot înlocui laptele într-o rețetă

Puteți înlocui laptelele cu un amestec de smântână sau iaurt grecesc cu apă. De altfel, iaurtul grecesc este des folosit la prăjituri, datorită consistenței sale. Mai mult, pentru a fi sugur că totul iese bine, amestecați o lingură de unt  cu 250 ml apă și astfel poate fi un înlocuitor perfect. Textura desertului va fi puțin diferită, însă va ieși la fel de gustoasă.

Lapte de orez, lapte de ovăz sau lapte de nuci

Chiar dacă nu ai în frigider lapte care să nu fie de origine animală, dacă ai la îndemână ovăz, orez fiert sau nuci nesărate, atunci ai o soluţie care îţi va purta noroc în bucătărie. Pentru laptele simplu de migdale, amestecă 1 cană de migdale (înmuiate) cu 4 căni de apă, apoi strecoară-le.

Laptele de ovăz este uşor de făcut şi nu e costisitor. Trebuie doar să amesteci 1 cană de fulgi de ovăz cu 3 căni de apă, apoi să strecori compoziţia. Pentru laptele de orez, amestecă 1 cană de orez fiert cu 3 căni de apă, apoi strecori orezul şi gata.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: