Redactia.ro
Home » Știri » Cu ce să îți cureți patul de aici înainte. Ingredientul banal îndepărtează mirosurile şi ajută la igienizare

Cu ce să îți cureți patul de aici înainte. Ingredientul banal îndepărtează mirosurile şi ajută la igienizare

Cu ce să îți cureți patul de aici înainte. Ingredientul banal îndepărtează mirosurile şi ajută la igienizare

Care este ingredientul perfect cu care să cureţi patul în care dormi. Cum se procedează. Ingredientul banal îndepărtează mirosurile şi ajută la igienizare.

Cu ce să îți cureți patul de aici înainte. Ingredientul banal îndepărtează mirosurile şi ajută la igienizare

Este vorba despre binecunoscutul bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este o substanță de curățare extrem de versatilă, ce poate eficient îndepărta mirosurile neplăcute și contribuie la obținerea unui mediu igienic.

Iată cum trebuie să procedezi, pentru a igieniza patul, folosind bicarbonat, potrivit WikiWhow.

Începe prin a igieniza lenjeria de pat, îndepărtând cearșafurile, păturile și plăpumele. Pune aceste articole în mașina de spălat și utilizează detergent la cea mai înaltă setare de temperatură pentru a elimina microbii.

După uscare, este recomandat să călci lenjeria de pat pentru a te asigura că nu mai rămân germeni sau bacterii.

Utilizează aspiratorul pentru a curăța orice murdărie, praf sau reziduuri de pe suprafața saltelei de pat. Aspiră inclusiv cusăturile și pliurile saltelei pentru a elimina murdăria și acarienii.

În cazul în care observi pete, aplică detergent pe acele zone. Poți folosi un produs specializat pentru curățarea tapițeriei sau poți prepara un amestec acasă, combinând 1 linguriță de detergent de vase delicat cu 1 cană de apă într-o sticlă cu pulverizator. Aplică soluția de curățare a petelor pe zonele respective și tamponează cu o cârpă umedă.

Majoritatea petelor, cum ar fi cele de transpirație, urină sau sânge, ar trebui să fie îndepărtate cu un produs obișnuit pentru curățarea petelor. Totuși, pete precum cele de vin roșu sau cafea pot fi mai dificil de eliminat și pot necesita un agent de curățare a petelor mai puternic.

Pentru a aplica bicarbonatul de sodiu:

  1. Presară 1-3 căni (208-624 g) de bicarbonat de sodiu pe saltea. Aplică un strat generos de bicarbonat de sodiu, mai ales dacă salteaua nu a fost curățată de ceva vreme sau are un miros puternic. Asigură-te că acoperi întreaga suprafață a saltelei cu un strat uniform de bicarbonat de sodiu.
  2. Dacă există anumite zone care au un miros mai puternic, presară mai mult bicarbonat de sodiu în acele zone pentru a neutraliza mirosurile.
  3. Ideal este să muți salteaua într-un loc expus direct la lumina soarelui. Aceasta va ajuta bicarbonatul de sodiu să funcționeze mai eficient.
  4. Lasă bicarbonatul de sodiu să acționeze timp de 24 de ore, permițându-i să-și facă treaba în timpul acestui interval.

Este important să menționez că aceste informații sunt doar în scopuri generale și că rezultatele pot varia în funcție de tipul și starea saltelei. De asemenea, consultă întotdeauna instrucțiunile de curățare și întreținere recomandate de producător pentru salteaua ta înainte de a aplica bicarbonatul de sodiu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: