Redactia.ro
Home » Știri » Cu ce se ocupă singura femeie care i-a fost soție miliardarului Ion Țiriac. Nu s-a retras din activitate nici la vârsta de 80 de ani

Cu ce se ocupă singura femeie care i-a fost soție miliardarului Ion Țiriac. Nu s-a retras din activitate nici la vârsta de 80 de ani

Sursa foto: Digisport.ro

Erika Braedt, unica femeie care a fost soția lui Ion Țiriac, nu s-a retras din activitate nici la 80 de ani. Fostul miliardar și om de afaceri, cunoscut pentru relațiile sale cu femei celebre, s-a căsătorit o singură dată, în tinerețe, cu Erika. Chiar dacă viața i-a dus pe drumuri separate, cei doi au rămas prieteni, iar Ion Țiriac a vorbit recent despre activitatea sa actuală.

Erika Braedt nu s-a pensionat și continuă să ducă o viață activă. Ea este în prezent profesoară de sport în Germania, unde, chiar și la această vârstă, antrenează gratuit trei echipe de juniori la fotbal. Fosta soție a lui Țiriac este un exemplu de vitalitate și pasiune pentru sport, dovedind că dragostea pentru această activitate nu cunoaște vârstă.

Povestea căsniciei dintre Erika Braedt și Ion Țiriac

Ion Țiriac și Erika Braedt s-au cunoscut în timpul facultății. La acea vreme, Erika era jucătoare de handbal pentru echipa Știința, iar pasiunea dintre cei doi a dus rapid la căsătorie. Cuplul s-a căsătorit în 1963, pe când Țiriac avea doar 20 de ani, fiind deja un sportiv promițător, practicând atât tenisul, cât și hocheiul pe gheață. Între două turnee și înainte de participarea sa la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Innsbruck, Țiriac a decis să facă acest pas alături de Erika.

Cu toate acestea, căsnicia lor nu a durat mult. După doar doi ani, cei doi au divorțat. Erika a descris acea perioadă ca fiind una în care amândoi erau prea tineri și „fragezi”, încă neformați complet ca adulți.

„Dumneavoastră n-ați vorbit niciodată în public despre soțiile pe care le-ați avut. Câte ați avut, domnule Țiriac?”, l-a întrebat Ovidiu Ioanițoaia pe Ion Țiriac.

„Eu m-am însurat la 20 de ani și am divorțat la 22 de ani, am învățat lecția și am terminat. Atâta tot. O singură dată. Da, Erika Braedt. Prietena mea și acum. Profesoară de sport la 80 de ani, are trei echipa de junior de fotbal, nu de handbal cum era ea, gratis, bineînțeles, le antrenează în fiecare zi. E în Germania”, a răspuns Ion Țiriac, potrivit libertatea.ro.

Motivul despărțirii și speculațiile care au urmat

Divorțul lor a stârnit multe speculații de-a lungul timpului. Unii au sugerat că Erika ar fi avut o relație cu scrimerul Ionel Drâmbă sau cu regizorul Sergiu Nicolaescu, deși Nicolaescu a negat aceste acuzații. Totuși, Erika a oferit o explicație simplă pentru despărțirea de Ion Țiriac:

„Pur şi simplu, relaţia noastră s-a stins de la sine. Ne-am îndepărtat treptat, sentimentele noastre s-au atenuat. El era un tenismen cunoscut şi valoros, care călătorea mult pentru a participa la turnee, iar eu eram doar o profesoară.

Ne vedeam puţin, iar când se putea mai ieşeam cu prietenii noştri la un restaurant, unde ascultam muzică sau dansam. Noi ne-am luat de foarte tineri, eu aveam 19-20 de ani, când am venit în Bucureşti şi m-am măritat cu Țiri. El era cu patru ani mai în vârstă, aşa că nu ne formasem ca oameni, eram încă fragezi”, spunea Erika, potrivit sursei citate anterior.

Erika Braedt, antrenoare la 80 de ani

Deși căsnicia lor s-a încheiat, Erika și Ion Țiriac au rămas prieteni, iar fostul tenismen vorbește cu admirație despre fosta lui soție. Într-un interviu acordat emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” de la Gazeta Sporturilor, Țiriac a dezvăluit că Erika, la 80 de ani, este încă activă și implicată în sport. Această dezvăluire arată că Erika a rămas fidelă pasiunii sale pentru sport, chiar și la o vârstă la care mulți se bucură de liniștea pensiei. Ea se dedică muncii cu tinerii sportivi, oferindu-le din experiența sa și încurajându-i să își urmeze visele.

Erika Braedt și Ion Țiriac au rămas în relații de prietenie, iar fosta soție a miliardarului nu a avut decât cuvinte de laudă la adresa acestuia. Ea l-a descris mereu ca pe „un om extraordinar,” care a făcut multe lucruri bune pentru România. În ciuda despărțirii lor timpurii, cei doi și-au respectat întotdeauna deciziile și au menținut o relație de prietenie bazată pe respect și apreciere.

Deși Ion Țiriac a avut ulterior relații cu numeroase femei celebre, Erika Braedt rămâne singura femeie cu care a fost căsătorit în mod oficial. Aceasta, la rândul ei, a ales să-și trăiască viața în propriul mod, rămânând dedicată sportului și antrenamentului chiar și la 80 de ani.

Erika Braedt, singura soție oficială a lui Ion Țiriac, este un exemplu de vitalitate și pasiune pentru sport. La 80 de ani, ea încă muncește, antrenând trei echipe de juniori la fotbal în Germania. Povestea lor de dragoste, începută în tinerețe, s-a stins de la sine, dar respectul și prietenia dintre ei au rămas intacte. În ciuda drumurilor separate pe care le-au ales, Erika și Ion Țiriac continuă să fie legați prin amintiri și prin admirația reciprocă.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: