Redactia.ro
Home » Știri » Cu cine ar putea fi înlocuit Volodimir Zelenski, dacă Putin reușește răpună conducerea actuală a Ucrainei

Cu cine ar putea fi înlocuit Volodimir Zelenski, dacă Putin reușește răpună conducerea actuală a Ucrainei

Potrivit informațiilor disponibile în presa ucraineană, se crede că Rusia face primii pași pentru lansarea unei operațiuni speciale, care ar urmări numirea unui alt politician în calitate de președintele Ucrainei, în locul lui Volodimir Zelenski.

Cu cine ar putea fi înlocuit Volodimir Zelenski, dacă Putin reușește răpună conducerea actuală a Ucrainei

Dorința lui Putin ar fi să-l pună drept președinte al Ucrainei pe Viktor Ianukovici, fost președinte al Ucrainei din 2010 până în 2014, pro-rus.  În trecut, politicianului i s-au adus acuzații deosebit de grave. Acesta i-a cerut lui Vladimir Putin să trimită trupe ruse să invadeze Ucraina, după ce a fugit din țară. Un tribunal de la Kiev l-a judecat în lipsă și l-a condamnat la mai bine de un deceniu de închisoare, pentru înaltă trădare.

În toți acești ani însă, el a dispărut complet din viața publică. Există zvonuri conform cărora Ianukovici trăiește în exil în Rusia, iar în acest moment s-ar afla la Minsk.

Această teorie conform căreia Vladimir Putin ar urmări să înlocuiască conducerea Ucrainei a fost confirmat în urmă cu câteva zile și de Riho Terras, fost comandant al forțelor armate din Estonia, în prezent membru al Parlamentului European. Prin intermediul unei postări pe platforma Twitter, el a explicat care au fost intențiile președintelui rus și ce așteptări a avut.

„Unitatea specială Alpha se află în apropiere de Kiev din 18 februarie. Scopul a fost de a lua Kievul și de a instala un regim marionetă. Ei pregătesc provocări împotriva civililor nevinovați – femei și copii – pentru a semăna panică. Acesta este atuul lor. Întregul plan al Rusiei se bazează pe panică – că civilii și forțele armate se predau și Zelensky fuge. Ei se așteaptă ca Harkov să se predea mai întâi, astfel încât celelalte orașe să urmeze exemplul pentru a evita vărsarea de sânge. Rușii sunt șocați de rezistența acerbă pe care au întâmpinat-o”, mai susține fostul comandant al armatei estoniene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: