Redactia.ro
Home » Știri » Culoare neobișnuită a degetelor de la mâini, după ce te expui la frig. Ce înseamnă aceste semne ale corpului

Culoare neobișnuită a degetelor de la mâini, după ce te expui la frig. Ce înseamnă aceste semne ale corpului

Culoare neobișnuită a degetelor de la mâini, după ce te expui la frig. Ce înseamnă aceste semne ale corpului

Iată ce înseamnă dacă ai o culoare neobișnuită a degetelor după ce te expui la frig. Ce înseamnă aceste simptome, de fapt.

Culoare neobișnuită a degetelor de la mâini, după ce te expui la frig. Ce înseamnă aceste semne ale corpului

Există mai multe semne pe care corpul ni le dă atunci când avem sensibilitate la frig. Iată de ce este foarte important să fim atenți, printre altele, la culoarea degetelor.

Un simptom foarte frecvent că te confrunți cu o sensibilitate la frig este culoarea anormală a degetelor, iar asta imediat după ce te expui la frig, chiar dacă e o perioadă scurtă de timp și chiar dacă porți sau nu mănuși, potrivit csid.ro. Poți suferi de sindromul Raynaud, care este o boala care afecteaza degetele de la maini si picioare prin aparitia senzatiei de amorteala si frig, atunci cand temperaturile sunt scazute sau din cauza stresului. Desi nu reprezinta o problema de sanatate grava, in unele cazuri pot sa apara complicatii din cauza faptului ca fluxul de sange este redus.

Din cauza limitării fluxului de sange către extremități, degetele devin palide și sunt amorțite, după care capătă o tentă albastră sau vineție, potrivit sursei menționate mai sus. Pe măsură ce circulația revine la normal, degetele devin roșii și dureroase, conform sursei.

Pentru cele mai multe persoane, sindromul Raynaud nu afecteaza stilul de viata, însă pentru unele, ar putea avea un impact semnificativ asupra desfasurarii activitatilor zilnice.

Alte persoane care au sensibilitate la frig pot suferi de migrene, pot avea din nou dureri articulare în locuri aparent vindecate, chiar și după mult timp, iar altor oameni le ia foarte mult timp să se încălzează după ce au stat în frig chiar dacă au ajuns într-un loc călduros. Acești oameni au, de obicei, mâinile și picioarele reci, le ia mult timp să se încălzează și tremură, uneori. Specialiștii japonezi au numit acest simptom „recuperarea lentă a temperaturii corporale”, potrivit site-ului Ce se întâmplă doctore?.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: