Redactia.ro
Home » Știri » Cum a ajuns „A murit Dragnea” cea mai mediatizată știre a zilei

Cum a ajuns „A murit Dragnea” cea mai mediatizată știre a zilei

Liviu Dragnea

„A murit Dragnea” e știrea care a împânzit rețelele sociale joi, 13 februarie. Toată lumea s-a gândit probabil că este vorba despre fostul lider social-democrat Liviu Dragnea, aflat după grații la Penitenciarul Rahova.

Este vorba însă despre un alt Dragnea. Mai precis, generalul Marin Dragnea, un veteran de război. Acesta a murit la vârsta de 96 de ani. Despre Marin Dragnea se spune că i-a fi fost unchi lui Liviu Dragnea, potrivit Press One.

„S-a stins din viaţă veteranul Marin Dragnea. Generalul Marin Dragnea a luptat sub drapelul României din prima şi până în ultima zi a celui de-Al Doilea Război Mondial şi a slujit Armata României aproape 50 de ani. La numai 12 ani a devenit copil de trupă, iar la 18 ani, în 1941, a plecat voluntar pe front cu o unitate de cavalerie. A participat, timp de 4 ani, la luptele crâncene atât din Campania de Est, cât şi din cea de Vest. Rămas bun, veterane! Respect!” – este mesajul postat joi dimineaţa, pe Facebook, de Ministerul Apărării Naţionale.

Conform blogului armataromaniei.ro, generalul fost rănit la Stalingrad, fiind salvat de calul său, Mugurel, iar în decembrie 1942 a fost luat prizonier la Stalingrad. În timpul bătăliei pentru eliberarea Oradiei Mari a suferit a doua rănire gravă, la braţul stâng, pe care era să îl piardă, rămânând cu un grad de invaliditate din acest motiv.

Distinsul veteran a absolvit în anul 1943 Şcoala de Ofiţeri de Infanterie, iar după război Şcoala Superioară de Război (1952) şi Academia Superioară de Comandă şi Stat Major (1954).

Generalul s-a născut pe 30 mai 1923, în comuna Siliştea – Gumeşti.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: