Redactia.ro

Liviu Dragnea a primit o lovitură dură. Decizia magistraților e definitivă!

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Curtea Supremă a respins marţi recursul în casație depus de fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea, care a cerut să-i fie anulată sentinţa de 3 ani şi 6 luni de închisoare, în dosarul DGASPC Teleorman. Decizia este definitivă.

În plus, Dragnea a fost obligat să achite cheltuielile de judecată de 200 de lei.

„Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimatele inculpate, în sumă de câte 627 lei, precum ?i onorariul par?ial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru recurentul inculpat, în sumă de 157 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în minuta ICCJ, potrivit digi24.ro.

A declarat că este nevinovat

Liviu Dragnea a spus, săptămâna trecută, în fața magistraților de la instanța supremă, că a recurs la recurs în casație deoarece de 8 luni se află în spatele gratiilor deși este nevinovat, iar procurorii au spus mai multe neadevăruri în acest dosar.

„Eu cred cu tărie că sunt complet nevinovat şi stau de opt luni nevinovat în Penitenciarul Rahova. De aceea nu am plătit prejudiciul, pentru că nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la aprecierea dumneavoastră dacă voi sta în continuare nevinovat la închisoare sau dacă veţi dispune eliberarea.”, a declarat fostul lider social-democrat.

Recursul s-a judecat marţea trecută

Era ultima șansă de achitare a lui Dragnea, închis la Penitenciarul Rahova din mai 2019, unde își ispășește pedeapsa primită în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

El a contestat condamnarea prin contestaţie în anulare şi recursul în casaţie. Prima cale extraordinară de atac a fost deja respinsă, iar marțea trecută s-a judecat a doua.

Liviu Dragnea nu mai poate formula o acţiune similară.

Loading...