Redactia.ro
Home » Homepage » Dragnea, eliberat? A ajuns la Instanța Supremă

Dragnea, eliberat? A ajuns la Instanța Supremă

Dragnea

Liviu Dragnea cere achitarea. Fostul lider PSD a fost adus marți la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde se judecă o cale extraordinară de atac prin care încearcă să obţină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Aceasta este ultima șansă de achitare a lui Dragnea, închis la Penitenciarul Rahova, scrie Monitorul Justiției, care publică și documentul în care se regăsesc motivele acestei căi extraordinare de atac.

UPDATE 13.10 Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins marți recursul în casație înaintat de Liviu Dragnea și celelalte persoane condamnate în dosarul Protecția Copilului Teleorman împotriva deciziei prin care au primit pedepse cu executare. Citeşte întreaga ştire: Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Curtea Supremă a respins recursul în casație, decizie definitivă

În cele 10 pagini în care e motivată această cale extraordinară de atac, prin avocații săi, Liviu Dragnea solicită instanței să constate că a fost condamnat la o faptă care nu este prevăzută de legea penală.

Din 27 mai 2019, Dragnea își ispășește pedeapsa primită în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Decizie de ultimă oră în cazul Cristinei Țopescu! Ce se va întâmpla cu trupul neînsuflețit al jurnalistei

El a contestat condamnarea prin contestaţie în anulare şi recursul în casaţie. Prima cale extraordinară de atac a fost deja respinsă, iar marți se judecă a doua.

Judecătorii au dispus citarea în instanţă a lui Liviu Dragnea, dar şi inculpaților Floarea Alesu, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, potrivit b1.ro.

Procurorii DNA susțin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, a primit foloase necuvenite pentru a menține ilegal pe posturi două angajate, pe Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Ele primeau salariul de la Protecția Copilului Teleorman, dar, de fapt, munceau la sediul PSD Teleorman.

Liviu Dragnea este acuzat că s-a folosit de influența pe care o avea ca lider PSD Teleorman și ca președinte al Consiliului Județean Teleorman pentru ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: