Redactia.ro
Home » Știri » Cum a fost umilit ambasadorul Belarusului la Kiev: „Iuda timpurilor noastre” – VIDEO

Cum a fost umilit ambasadorul Belarusului la Kiev: „Iuda timpurilor noastre” – VIDEO

ambasador

Ambasadorul Belarusului la Kiev, Igor Sokol, a fost supus unui moment stânjenitor de grănicerii ucraineni, când încerca să treacă frontiera în Republica Moldova.

Diplomatul nu va uita prea curând momentul plecării sale din Ucraina, țară invadată de ruși la 24 februarie. Un poliţist de frontieră i-a înmânat o punguţă cu „30 de arginţi”, aluzie la trădarea lui Isus de către Iuda.

A primit o punguță cu „30 de arginți”

„Suvenirul” i-a fost oferit chiar de şeful grănicerilor ucraineni, Serhii Deineko, potrivit deschide.md. Acesta i-a cerut ambasadorului să-i transmită „arginţii” omologului său din Belarus, Anatoli Lapp, şeful Comitetului Frontierei de Stat al Republicii Belarus.

„Pentru lovitura pe la spate dată Ucrainei, puteţi să i le daţi şefului Comitetului de Frontieră de Stat al Republicii Belarus, general-locotenent A.P. Lapp”, i-a spus diplomatului, Serhii Deineko, şeful grănicerilor ucraineni.

Ambasadorul belarus, luat evident prin surprindere, a refuzat să ia punguţa. „Acesta este un ordin”, îi spune Deineko. „O fi un ordin pentru tine, dar nu şi pentru mine”, a replicat ambasadorul, care s-a întors şi a plecat indignat.

Ambasada Belarusului din Kiev s-ar fi mutat la Chișinău

Diplomații bieloruși din Kiev ar fi părăsit Ucraina, vineri 18 martie, și ar fi venit în Republica Moldova, potrivit consilierului principal al Sviatlanei Tsikhanouskaya, ministrul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Franak Viačorka.

„Acest lucru poate fi interpretat ca un semn indirect că Lukașenko se pregătește să participe la agresiunea împotriva Ucrainei”, a comentat el.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău a precizat că, ambasadorul Belarusului în Ucraina, Igor Sokol, nu s-a oprit în Republica Moldova, după ce s-a refugiat din țara vecină, ci doar a tranzitat statul nostru. Informația a fost oferită de către purtătorul de cuvânt al MAEIE Daniel Vodă, potrivit Realitatea.md.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: