Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum a murit străbunica Reginei Elisabeta a II-a, născută într-un castel din Transilvania. Claudia a avut o viață scurtă

Cum a murit străbunica Reginei Elisabeta a II-a, născută într-un castel din Transilvania. Claudia a avut o viață scurtă

GALERIE FOTO (2)

Sigur nu știai asta! Claudia Rhédey, stră-străbunica Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, s-a născut în Castelul Rhédey din Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș. Din păcate, viața ei a fost una scurtă.

Cine a fost străbunica Reginei Elisabeta a II-a

Foarte puțină lume știa asta. Claudia Rhédey, stră-străbunica Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, s-a născut în Castelul Rhédey din Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș, Transilvania. Din nefericire, viața acesteia a fost una scurtă, iar decesul ei a venit subit. Stră-Străbunica regretatei suverane s-a născut pe 21 septembrie 1812 la Sângeorgiu de Pădure într-o familie de nobili maghiari din clanul Aba, scrie Fanatik.

Claudia (Claudine) Rhédey a fost fiica baronesei Agnes Inczedi și a contelui Ladislau Rhédey. Copilăria ei a fost una de poveste, pe care și-a petrecut-o la castelul din Sângeorgiu de Pădure. Mai apoi, aceasta s-a mutat la palatul cu același nume din Cluj. Timpul a trecut, iar aceasta a crescut. În tinerețea ei, Claudia s-a îndrăgostit, la un bal, de ducele Alexandru de Wurttemberg. Cei doi s-au căsătorit în anul 1835 și au trăit o frumoasă poveste de dragoste timp de șase ani, până în 1841. Atunci, Claudia Rhédey a murit în condiții misterioase, la doar 29 de ani.

Cum a murit stră-străbunica Reginei Elisabeta a II-a

Potrivit unor surse străine, moartea femeii ar fi survenit în timpul unei călătorii în Austria. Se pare că stră-străbunica Reginei Elisabeta a II-a ar fi fost însărcinată, la acea vreme. Din cauza oboselii s-a declanșat nașterea prematură, iar ducesa a murit în urma hemoragiei, mai arată sursa citată. Castelul Rhédey din Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș, va intra într-un circuit turistic format din 12 rute culturale, și va primi fonduri prin programul PNRR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini