Redactia.ro
Home » Știri » Cum a rămas un bărbat de 86 de ani fără bani în numai câteva minute. Bucureșteanul a căzut victima unei înșelăciuni

Cum a rămas un bărbat de 86 de ani fără bani în numai câteva minute. Bucureșteanul a căzut victima unei înșelăciuni

Un bătrân de 86 de ani din București a devenit recent victima unei înșelăciuni sofisticate, după ce o femeie a pretins că este nepoata lui și l-a convins să-i ofere suma de 2.000 de lei. Incidentul, surprins de o cameră de supraveghere recent instalată, a stârnit îngrijorare în rândul comunității locale și a declanșat o investigație polițienească.

Victima, un pensionar care își ducea liniștit zilele în apartamentul său din capitală, se plimba în jurul blocului când a fost abordat de o femeie ce i-a susținut că este una dintre nepoatele sale. Femeia a susținut că are nevoie urgentă de bani pentru a ajuta un membru al familiei care ar fi fost internat în spital.

Cum a rămas un bărbat de 86 de ani fără bani

Încrederea bătrânului în presupusa nepoată și situația prezentată ca fiind disperată l-au determinat să permită femeii să-l însoțească până acasă pentru a-i da banii.

La scurt timp după ce au intrat în apartament, scena a fost înregistrată de o cameră de supraveghere instalată de fiica bătrânului, care, din întâmplare, montase dispozitivul cu câteva ore înainte de incident. Înregistrările arată cum femeia urmărește cu atenție mișcările bătrânului în timp ce acesta scoate banii. Inițial, el i-a oferit 1.000 de lei, dar femeia, știind că bătrânul are mai mulți bani în casă, l-a convins să-i dea întreaga sumă de 2.000 de lei, promițând că îi va returna banii a doua zi.

Fiica bătrânului a descoperit înșelăciunea când a vizualizat înregistrările de pe camera de supraveghere. Șocată de ceea ce a văzut, ea a alertat imediat autoritățile și a depus o plângere la poliție. Familia este profund indignată și preocupată de ușurința cu care infractorii pot exploata încrederea și vulnerabilitatea persoanelor în vârstă.

Poliția face investigații

Poliția a deschis o anchetă pentru a identifica și a prinde femeia responsabilă de această înșelăciune. Aceste cazuri sunt tratate cu seriozitate maximă, având în vedere vulnerabilitatea victimelor și potențialul ridicat de traumă psihologică și financiară pe care îl pot provoca.

Specialiștii în securitate recomandă ca persoanele în vârstă să fie extrem de prudente când sunt abordate de străini care pretind că sunt rude sau cunoscuți și să solicite verificări suplimentare înainte de a oferi acces la locuințele lor sau de a înmâna sume de bani. De asemenea, instalarea camerelor de supraveghere poate servi ca un instrument eficient de descurajare și de protecție împotriva infractorilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: