Redactia.ro
Home » Știri » Cum a reacționat Nicolae Ceaușescu atunci când a aflat că Serghei Mizil s-a spălat cu icre negre pe față. Nici Elena Ceaușescu nu s-a lăsat mai prejos

Cum a reacționat Nicolae Ceaușescu atunci când a aflat că Serghei Mizil s-a spălat cu icre negre pe față. Nici Elena Ceaușescu nu s-a lăsat mai prejos

Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu

Serghei Mizil a fost cunoscut dintotdeauna pentru atitudinea sa rebelă, manifestată chiar și în prezența cuplului prezidențial Nicolae și Elena Ceaușescu. Indiferent de cât de indignați erau cei doi, Serghei nu se abținea de la gesturi scandaloase. Unul dintre cele mai celebre momente care l-au scos din minți pe dictator a avut loc când, sub influența băuturilor alcoolice, Serghei a ales să se spele pe față cu… icre negre.

Incidentul cu icrele negre

Acest gest de rebeliune extremă a avut loc într-una din celebrele petreceri organizate de Serghei Mizil. Conform relatărilor sale, în anii ’70, Serghei obișnuia să organizeze petreceri de pomină la piscina Hotelului Intercontinental din București. „Aveam bani gârlă, făceam beții în cele mai scumpe locuri din București, o țineam într-un chef continuu. Închideam piscina de la Inter și aduceam femei și străini pentru petreceri private. La Inter m-am spălat, beat fiind, cu icre negre pe față”, povestește Serghei.

Acest comportament a ajuns la urechile lui Nicolae Ceaușescu, care a fost extrem de indignat. În cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv al Partidului Comunist Român (CPEx), Ceaușescu, în prezența tatălui lui Serghei, Paul Niculescu-Mizil, l-a descris pe Serghei ca fiind „un element descompus”. Dictatorul era supărat nu doar pentru gestul extravagant, ci și pentru faptul că Serghei aducea străini la aceste petreceri, temându-se că aceștia ar putea divulga în afara țării comportamentul extravagant al copiilor demnitarilor.

Reacțiile și petrecerile de la Intercontinental

Serghei Mizil nu s-a oprit doar la gestul cu icrele negre. El continuă să fie o sursă inepuizabilă de fapte reprobabile care atrăgeau atenția și furia conducerii comuniste. „Unele dintre fetele care participau la petreceri erau angajate la Intercontinental. Era aproape sigur că acestea raportau tot ce se întâmpla, altfel nu li s-ar fi permis accesul în hotel. Pe lângă ele, veneau și alte fete din exterior, atrase de bani, blugi, parfumuri sau alte cadouri”, dezvăluia Serghei într-un interviu acordat Jurnalului în 2009.

Conflictul cu Elena Ceaușescu

Nu doar Nicolae Ceaușescu era deranjat de comportamentul lui Serghei Mizil. Și Elena Ceaușescu, cunoscută pentru strictețea și conservatorismul său, a avut reacții vehemente la adresa lui. „Oameni ca el nu au ce căuta în România”, ar fi spus aceasta. Însă Serghei nu s-a lăsat intimidat de remarca Elenei Ceaușescu, răspunzând într-un mod caracteristic: „Merg afară oricând”.

Deși remarcile și reacțiile cuplului prezidențial ar fi putut avea consecințe grave pentru mulți, Serghei Mizil a continuat să sfideze regimul cu o nonșalanță rar întâlnită. Comportamentul său rebel era cunoscut nu doar în cercurile de putere, ci și în rândul populației, devenind aproape legendar.

Tatăl său, Paul Niculescu-Mizil, un important demnitar comunist, era adesea pus în situații dificile din cauza comportamentului fiului său. Cu toate acestea, Serghei a continuat să trăiască după propriile reguli, ignorând consecințele și criticile.

Amintiri și relatări din perioada comunistă

Poveștile despre Serghei Mizil și actele sale de rebeliune au rămas în memoria colectivă și continuă să fie relatate cu interes. Ele oferă o perspectivă asupra vieții din perioada comunistă, unde, în ciuda regimului restrictiv, existau indivizi care sfidau normele și trăiau după propriile principii.

Serghei Mizil rămâne o figură controversată și fascinantă a istoriei recente a României. Rebel prin excelență, comportamentul său sfidător a atras atenția și furia cuplului prezidențial Ceaușescu. Deși gesturile sale scandaloase ar fi putut avea consecințe grave, Serghei a continuat să trăiască după propriile reguli, devenind o legendă urbană a Bucureștiului anilor ’70 și ’80.

Rebeliunea sa nu a fost doar o formă de auto-exprimare, ci și o sfidare directă a regimului opresiv, oferind un contrast puternic față de strictețea și conservatorismul impus de conducerea comunistă. Povestea lui Serghei Mizil ne reamintește de importanța libertății individuale și a curajului de a trăi conform propriilor valori, indiferent de presiunile externe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: