Redactia.ro
Home » Știri » Cum a reacționat Volodimir Zelenski când a aflat de bombardarea zonei Babi Yar: „Felicitările mele, Rusia”

Cum a reacționat Volodimir Zelenski când a aflat de bombardarea zonei Babi Yar: „Felicitările mele, Rusia”

GALERIE FOTO (4) Președintele Ucrainei, mesaj dur după a doua rundă de negocieri

Cum a reacționat Volodimir Zelenski când a aflat de bombardarea zonei Babi Yar.Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a vorbit, marți, într-un interviu, despre situația în care se află Ucraina din cauza Rusiei. Acesta a spus că trebuie să oprească bombardarea orașelor din țara asa înainte a de putea începe discuții importantate despre un armistițiu. În imagini se poate observa că Zelenski află că zona în care a avut loc masacrul de la Babi Yar a fost bombardat. Cum a reacționat Zelenski?

Cum a reacționat Volodimir Zelenski când a aflat de bombardarea zonei Babi Yar: „Felicitările mele, Rusia”

Volodimir Zelenski a acordat, din buncărul de unde coordonează operațiunile de apărare, un interviu pentru televiziunea CNN. Zelenski a vorbit despre negocierile pe care delegația Ucrainei le poartă cu delegatia rusă. Președintele ucrainean a spus că el a cerut ca Rusia să oprească atacurile asupra țării sale. Ei au decis să înceapă să vorbească despre această situația și eu am cerut, în primul rând, ca toată lumea să se oprească. ‘Nu mai luptați, întoarceți-vă până în punctul de unde a început (invazia) acum cinci, șase zile în urmă. Cred că sunt lucruri pe care le puteți face și că acest moment foarte important. Dacă veți face asta și dacă partea (rusă) este pregătită, înseamnă că ei sunt pregătiți pentru pace’. Dacă nu sunt pregătiți, înseamnă că doar ne pierdem timpul.”, a spus Zelenski.

În imagini este suprins momentul în care Volodimir Zelenski este anunțat de șeful de cabinet al preşedintelui Ucrainei că memorialul Holocastului, Baby Yar este bombardat. Președintele Ucrainei nu a părut surprins de acest atac, spunând în fața camerei următoarele cuvinte: “Asta-i Rusia. Felicitările mele!”

Liderul Ucrainei le-a cerut statelor membre ale NATO să impună forțelor aeriene ruse o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei. Acesta spune că măsura ar fi preventive și nu ar însemna atragerea Alianței Nord-Atlantice într-un război cu Rusia.

Volodimir Zelenski, interviu din buncăr

Președintele Ucrainei a acordat un interviu emoționant jurnaliștilor de la CNN, din buncărul de unde se ocupă de operațiunile de apărare a țării sale. Îmbrăcat cu tricou kaki, pantaloni și bocanci de armată, Zelenski a îndemnat Rusia să oprească bombardarea orașelor ucrainene, pentru a începe negocierile în vederea unui armistițiu. „Nu sunt un simbol. Ucraina estre un simbol. Ucraina este inima Europei, iar acum cred că Europa vede că Ucraina este ceva special pentru această lume. De aceea, lumea nu poate pierde acest lucru special”, a declarat Zelenski în cadrul interviului.

Președintele Ucrainei și-a exprimat regretful față de faptul că UE și Statele Unite ale Ameriici au ignorant apelurile Kievului la sancțiuni preventive, înaintea să înceapă războiul. Cu toate astea, a Salutat impactul pe care sancțiunile actuale îl au asupra Rusiei. De asemena, Volodimir Zelenski a mai declarant că aliații Ucrainei i-au oferit finanțare prin care să-l susțină în timpul războiului. ”Noi avem un război zilnic, aici, avem nevoie de ajutor zilnic. Nu este mult timp de discutat.”, a spus Zelenski.

Şeful statului ucrainean a rămas la Kiev, și-a motivat poporul să răspundă asaltului Rusiei, este activ pe reţele de socializare, și îi asigură pe ucraineni că atât el, cât și familia sa, se află în țară și nu vor părăsit Capitala.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: