Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum activezi roamingul la Digi RDS&RCS ca să nu fii taxat când pleci în vacanță

Cum activezi roamingul la Digi RDS&RCS ca să nu fii taxat când pleci în vacanță

roaming digi rcs

Cum acesta este sezonul în care cei mai mulți români pleacă în vacanță, iar cei mai mulți dintre ei aleg să își petreacă concediul departe de țară, telefoanele mobile sunt indispensabile. Totuși, pentru a putea beneficia de aceste servicii și în afara țării, trebuie să activăm roamnigul.

Cum activezi roamingul la Digi RDS&RCS

Majoritatea românilor pleacă în această lună în vacanță, dar în ciuda faptului că vor să se deconecteze de tot și de toate, ei vor să țină, totuși, legătura cu cei dragi. Iar pentru a face acest lucru, singura opțiune este să fie activat serviciul de roaming. Din fericire, acest lucru poate fi făcut atât în țară, cât și după părăsirea granițelor, pentru cei care au uitat pur și simplu să facă asta.

În ceea ce privește Digi Mobile, activarea se poate face și din țară și din străinătate. Iată care sunt opțiunile pe care trebuie să le bifezi, atunci când încă te afli în țară și vrei să îți activezi serviciul de roaming.

Ai mai multe opțiuni la dispoziție, astfel:

Activarea roaming-ului se poate face în orice casierie sau punct DigiMobil;

Prin apel la *111# se poate activa atât roamingul international pentru voce cât și cel pentru date;

Prin apel la 777 sau la numărul 031.400.7777 (aceste numere sunt apelabile doar din rețeaua DigiMobil). Mai multe detalii aici: Sesizări și contact serviciul de relații cu clienții RCS RDS, Digi Mobil.

Cum îți activezi roamingul din străinătate

Serviciul de roaming, sau mai bine zis activarea lui, este gratuită, atât timp cât nu sunt folosite datele mobile sau opțiunile de voce.

Trebuie să te asiguri că ai o conexiune la Wifi, iar apoi să intri pe site-ul digicare.rcs-rds.ro și urmează următorii pași: Logare – Administrare servicii -> Roaming date internațional sau Roaming voce internațional. De aici, alege opțiunea de care ai nevoie și apoi trebuie să dai restart telefonului. Pentru serviciul de internet, trebuie să bifăm opțiunea Roaming Data din meniul telefonului. Iată cum:

Pentru IOS: Settings – Cellular – Cellular Data – activăm Data Roaming.

Pentru Android: Settings – More…– Mobile Networks – Data Roaming sau Settings – Wireless and Networks – Data Roaming sau Settings – SIM cards & mobile networks – International Roaming – activam Overseas data roaming. Roamingul se poate activa pe loc dacă ești un client mai vechi al Digi. De asemenea, trebuie să știi că serviciul de roaming nu este disponibil pe cartelele prepay Digi Mobil România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: