Redactia.ro
Home » Știri » Cum alegem cea mai proaspătă carne de miel. Detaliile fac diferența. La ce trebuie să fii atent

Cum alegem cea mai proaspătă carne de miel. Detaliile fac diferența. La ce trebuie să fii atent

carne de miel

Sărbătorile de Paște de apropie cu pași repezi, iar românii se grăbesc să facă ultimele cumpărături. Specialiștii în domeniul sănătății trag, însă, un semnal de alarmă și ne spun care sunt criteriile de care trebuie să ținem cont atunci când alegem carnea de miel sau ouăle astfel încât să nu ne punem în pericol sănătatea.

Cum alegem cea mai proaspătă carne de miel

Perioada Sărbătorilor Pascale este foarte importantă pentru mulți români, iar masa tradițională include preparate specifice, precum carne de miel și ouă roșii. Pentru a ne bucura de o masă sănătoasă și gustoasă alături de cei dragi, trebuie să fim atenți la calitatea produselor pe care le achiziționăm și pe care le gătim.

Alegerea produselor ieftine înainte de Paște este o practică des întâlnită în rândul românilor, dar această opțiune nu este întotdeauna cea mai potrivită. Potrivit specialiștilor, calitatea produselor este mai importantă decât prețul, deoarece produsele ieftine nu sunt mereu cele mai sănătoase. Dacă le consumăm riscăm să ajungem pe patul de spital și să ne confruntăm cu diferite probleme de ordin digestiv.

Conform declarațiilor vicepreședintelui ANSVSA, ar trebui să fim atenți la proveniența produselor pe care le achiziționăm pentru masa de Paște, iar în acest sens este recomandat să cumpărăm produse de la producători înregistrați, autorizați și care au trecut de verificările sanitar-veterinare.

„În primul rând, consumatorii sunt sfătuiți să cumpere din locuri autorizate și înregistrate sanitar-veterinar, să nu cumpere de pe marginea șanțului. În al doilea rând, carnea achiziționată trebuie să prezinte ștampile, cea ovală sau cea rotundă. În cazul ștampilei rotunde, noi am dat derogare pentru zonele unde se află fermieri si unde se amenajează puncte de sacrificare, iar primăriile pot verifica dacă acolo se respectă condițiile de sănătate, de igienă, dacă acea carne trece prin inspecție sanitar-veterinară, pentru a evita ca sănătatea consumatorilor să fie în pericol”, este recomandarea lui Dănuț Păle, vicepreședinte ANSVSA.

La ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm ouă

Potrivit vicepreședintelui ANSVSA, ar trebui să verificăm ștampila care indică data la care ouăle au fost trimise spre comercializare. În plus, ar trebui să fim atenți ca coaja ouălor să nu fie lucioasă sau să aibă puncte negre vizibile. Dacă coaja este lucioasă, iar oul prezintă puncte negre atunci nu este recomandat spre consum.

Există o metodă simplă de a determina dacă ouăle pe care vrei să le fierbi sunt proaspete sau vechi. Umple un borcan cu apă rece și pune cu atenție oul în apă. Dacă oul se scufundă și stă la fundul borcanului, atunci este proaspăt și bun pentru consum. Însă, dacă oul plutește la suprafața apei, atunci cel mai probabil este vechi.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: