Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum alegi corect carnea de pui de pe rafturi. Doar așa îți dai seama că produsul este bio

Cum alegi corect carnea de pui de pe rafturi. Doar așa îți dai seama că produsul este bio

Într-o societatea în care produsele naturale au devenit tot mai rare în rafturile magazinelor, cumpărătorii sunt mereu puși în dilemă atunci când vine vorba de achiziționarea alimentelor potrivite pentru ei. Unul dintre acestea este carnea de pui, a cărei proveniențe este de multe ori pusă sub semnul întrebării. Iată cum trebuie aleasă corect și ce trebuie să ai în vedere pentru a-ți da seama dacă este bio sau nu.

Cum alegi corect carnea de pui de pe rafturi

Cel mai important lucru de care trebuie să ținem cont este data de expirare a cărnii, precum și informațiile disponibile pe eticheta acesteia. De preferat este să fie cât mai proaspătă, iar condițiile în care a fost păstrată și pusă spre vânzare să nu ridice suspiciuni.

Pe etichetă ar trebui să existe informații despre producător, condițiile de păstrare și un  certificat pentru managementul calităţii şi siguranţei alimentare.

Dacă preferați să achiziționați carnea înghețată, trebuie să căutați cu atenție pe pielea puiului urme de înghețare sau diferite semne care are putea indica că nu a fost păstrat corespunzător. Dacă prezintă aceste semne, este indicat să alegeți altă variantă, deoarece este posibil ca produsul să fie vechi sau să fii avut parte de un tratament necorespunzător.

În ceea ce privește carnea de pui proaspătă, aceasta ar trebuie să fie fermă la atingere și să aibă o culoare rozalie. Este recomandat să evitați caserolele care au mult lichid în ele sau urme de sânge, ci să le alegeți în schimb pe cele cu un aspect curat.

Doar așa îți dai seama că produsul este bio

Informațiile de pe ambalaje pot fi uneori înșelătoare, deoarece de-a lungul timpului producătorii au reușit să găsească o modalitate legală prin care să-și numească produsele naturale, fără ca acestea să fie în realitate de o calitate superioară.

Ca să îți dai seama dacă produsul este bio, poți recurge la două teste simple care te vor ajuta să determini veridicitatea afirmațiilor de pe etichetă.

În primul rând, culoarea pielii puiului ar trebui să fie mai galbenă și nu transparentă. Un pui sănătos are pielea mai groasă, cu un aspect „sănătos”.

În al doilea rând, poți să apeși carnea cu degetul și să vezi cât de fermă este. Dacă a fost păstrată corespunzător și este naturală, își va recăpăta imediat forma inițială.

Cum păstrăm carnea de pui acasă

Dacă am ales să cumpărăm carne de pui proaspătă, indicat ar fi să o consumăm în ziua respectivă, în cel mai scurt timp posibil. În cazul în care acest lucru nu este posibil, ea poate fi depozitată în congelator, după ce a fost spălată și ștearsă de orice reziduu de lichid.

Sunt recomandate caserolele, iar fiecare bucată de pui ar trebui să fie împachetată în folie în prealabil.

Atunci când o dezghețăm, specialiștii recomandă decongelarea lentă, în raftul de jos al frigidetului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: