Litoralul românesc arată ca după tsunami din cauza inundațiilor. Mai multe stațiuni au fost acoperite de apă în urma ploilor torențiale din ultimele ore. Cele mai afectate au fost Mangalia, Agigea și Vama Veche. Apa a intrat în mai multe clădiri și restaurante, iar mașinile au fost luate de apele învolburate. Meteorologii au emis un nou cod roșu de ploi în această dimineață, pentru tot județul Constanța!
Imagini apocaliptice de pe litoralul românesc
Imagini de nedescris pe litoralul românesc! Vineri, 30 august 2024, a turnat cu găleata la malul mării. Mai multe localităţi din judeţul Constanţa se află sub avertizare cod roşu de precipitaţii abundente. În zonele aflată sub avertizare, în ultimele ore s-au acumulat cantităţi de 50…60 l/mp.
Stațiunea Vama Veche, înghițită de ape
Pe rețelele de socializare, românii aflați pe litoral au arătat dezastrul produs de inundații în ultimele 24 de ore. Vama Veche arată ca după bombardament! Copaci smulși din pământ, mașini răsturnate și zeci de terase afectate distruse.
În unele zone, vehiculele au rămas blocate printre șuvoaie și nu au mai putut înainta, iar unele au fost pur și simplu luate de apele agitate. Pompierii au intervenit toată noaptea trecută, iar la 112 au fost primite peste 500 de apeluri.
„Până la ora 06:00 în această dimineaţă, dispeceratul ISU Dobrogea al judeţului Constanţa a înregistrat peste 500 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 care semnalau diverse situaţii de urgenţă. Peste 300 de pompieri sunt la datorie, se află în teren pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună cu 21 de mijloace.
Acţionăm pe raza judeţului Constanţa cu precădere în localităţile Chirnogeni, Comana, Amzacea, Pecineaga, Moşneni, 23 August, Mangalia, Neptun, Costineşti, Tuzla, Eforie, Agigea, Techirghiol, Valu lui Traian, Constanţa, Topraisar, Limanu”, au transmis reprezentanţii ISU Dobrogea, scrie DIGI24.
Oamenii sunt sfătuiți să fie precauți
De asemenea, probleme majore au fost raportate și în stațiunea Saturn, unde străzile au devenit impracticabile din cauza apei acumulate. Autoritățile rămân în alertă, iar cetățenii sunt sfătuiți să rămână precauți în fața condițiilor meteo extreme care continuă să afecteze litoralul românesc.
„Apa se va retrage doar după ce precipitațiile se vor opri, iar echipele noastre vor interveni cu pompe pentru a evacua apa din zonele afectate”, a mai adăugat Silviu Coșa.
Cetățenii din Constanța au primit două mesaje Ro-Alert în timpul nopții, fiind avertizați despre fenomenele periculoase. „Evitați deplasările și luați măsuri de autoprotecție”, se menționa în cel mai recent mesaj Ro-Alert transmis de autorități.
Cod roșu în 13 localități din Constanța
A fost cod roșu de vreme rea în 13 localități din județul Constanța. A plouat atât de tare, încât în unele locuri s-au strâns 60 de litri de apă pe metru pătrat. În Eforie, turiștii au mers desculți prin bălțile imense formate pe faleză. Vântul puternic și ploile abundente au rupt un copac din fața unui hotel din Eforie Nord, o mașină a fost distrusă, capota, parbrizul, dar și plafonul.
„Vor fi averse, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 30…35 l/mp. În zona avertizată în ultimele ore s-au acumulat cantităţi de 50…60 l/mp”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.
Sursa foto: facebook Plaja Tuzla si statiunile de la Marea Neagra 2024