Redactia.ro
Home » Monden » Cum arată casa în care a copilărit Adriana Iliescu. Cea mai bătrână mamă din România a locuit într-un conac boieresc din centrul Craiovei FOTO

Cum arată casa în care a copilărit Adriana Iliescu. Cea mai bătrână mamă din România a locuit într-un conac boieresc din centrul Craiovei FOTO

GALERIE FOTO (2)

Iată cum arată casa în care a copilărit Adriana Iliescu! Cea mai bătrână mamă din România a locuit într-un conac boieresc din centrul Craiovei

Cum arată casa în care a copilărit Adriana Iliescu

Adriana Iliescu s-a născut şi a crescut la Craiova. Aceasta a locuit în prima parte a copilăriei în casa bunicilor din Bălceștii de Vâlcea, apoi s-a mutat alături de părinţii ei care deţineau o casă boierească în centrul Craiovei.

Locuinţa din Craiova se regăsește pe strada Tudor Vladimirescu și a fost vândută altei familii după decesul părinților. Adriana a părăsit casa părintească în anul 1956, pentru a se perfecționa în educație și a studia în Capitală.

Acum starea conacului nu este așa cum și-o amintea Adriana Iliescu. „Tencuiala e veche, culorile s-au pierdut din cauza ploilor și a ninsorilor, geamurile sunt şi ele vechi, iar acoperișul nu este nici el într-o stare prea bună”, potrivit Fanatik.ro.

Sursa foto: Fanatik

Ce spun vecinii despre copilăria Adrianei Iliescu la casa părintească

Tanti Maria Luca locuieşte în vecinătatea casei boiereşti şi a cunoscut destul de bine familia Adrianei.

„O cunosc, cum să nu? I-am cunoscut și pe părinții ei. Erau mari învățați și oameni foarte respectați aici, în Craiova. Nu am fost prieteni, dar de bună ziua, la poartă, ne-am găsit tot timpul. Adriana era frumoasă, era o fată isteață și foarte înfiptă, o olteancă veritabilă.

A plecat demult, n-am mai văzut-o decât la televizor. A avut ea soarta asta, să nu aibă noroc de copii la tinerețe, dar Dumnezeu i-a dat atunci când a considerat El”, dezvăluie tanti Maria pentru sursa citată.

O vecină a povestit că actualii propietarii vin foarte rar în zonă, motiv pentru care conacul boieresc nu este prea îngrijit.

„Au cumpărat unii aici, nu sunt rude de sânge cu Adriana și nici cu Aurel și Maria (n.r. – părinții Adrianei Iliescu). Nu prea stau, mamă, pe aici. Mașinile astea două de la poartă (n.r. indică spre cele două autoturisme parcate în fața porții conacului boieresc) sunt ale lor, vin rar aici.

O știu pe Adriana, dar nu mai știu nimic de ea de când era pe aici. Nu am știut nici că a făcut copil. Să-i dea Dumnezeu sănătate! Un copil e o binecuvântare chiar și la o vârstă mai înaintată…”, a povestit tanti Elena pentru sursa menționată.

Sursa foto: SpyNews

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: