Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată cel mai nou parc din Bucureşti, care a fost deschis în Sectorul 4, cu fântână muzicală şi plajă ecologică (FOTO)

Cum arată cel mai nou parc din Bucureşti, care a fost deschis în Sectorul 4, cu fântână muzicală şi plajă ecologică (FOTO)

Parcul Tudor Arghezi, cel mai nou parc din Bucureşti, deschis în Sectorul 4, este situat pe bulevardul Metalurgiei, într-o zonă rezidențială.

Locul de relaxare are numeroase spații verzi şi arbori. De asemenea, cuprinde fântână muzicală şi plajă ecologică.

Ce „dotări” are Parcul Tudor Arghezi?

Parcul Tudor Arghezi are o pistă de atletism, una pentru biciclete, dar și o zonă de fitness, iar în apropiere au fost create 14 terenuri de sport.

Se mai regăsesc acolo o plajă ecologică, o zonă destinată animalelor de companie și o parcare supraetajată. Proiectat inițial pentru o suprafață mai mică, parcul a fost extins treptat prin expropriere, pentru a crește suprafața verde a acestei zone care, până la apariția lui, nu oferea nicio facilitate de petrecere a timpului în aer liber.

Se întinde acum pe o suprafaţă de 4 hectare.

De ce a fost deschis acest parc?

Motivul pentru care Primăria Sectorul 4 a făcut această investiţie, explicat de primarul Daniel Băluță.

Nu este o întâmplare că astăzi, de ziua Bucureștiului, reușim să îmbogățim rezerva verde a orașului cu încă un parc, Parcul Tudor Arghezi. Asigur oamenii că aceasta nu este dimensiunea finală a parcului, de 4 hectare.

Continuăm procedurile de expropriere, astfel încât să reușim cel puțin dublarea suprafeței actuale. Imediat ce reușim acest lucru, spațiul pe care îl vom obține îl vom dedica sportului, pentru că acesta este și specificul acestui nou parc, în care avem pistă de alergare, pistă de biciclete, de trotinete și aparate de fitness”, a declarat edilul Daniel Băluță.

Băluţă zice că pregătește şi construirea unui aeroport internațional în zona de sud a Capitalei.

„Nu este o glumă, ci un lucru cât se poate de serios. Împreună cu președintele Consiliului Județean Giurgiu, am demarat procedurile premergătoare construirii unui aeroport în zona de sud a Capitalei.

Va fi un aeroport internațional, atât pentru transport de persoane, cât și cu o importantă componentă cargo, întrucât în acest moment, Aeroportul Otopeni este depășit din acest punct de vedere.

Toate acestea le facem pentru că ne dorim ca Bucureștiul să devină cu adevărat un oraș occidental.

Aerisit, verde, și mai ales, conectat așa cum trebuie cu restul Europei”, a mai zis edilul de la Sectorul 4.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: