Redactia.ro
Home » TV » Cum arată femeia care a refuzat să se mărite cu Papa Francisc

Cum arată femeia care a refuzat să se mărite cu Papa Francisc

GALERIE FOTO (2) Cum arată femeia care a refuzat să se mărite cu Papa Francisc

Papa Francisc se află într-o vizită istorică în România. Astăzi la 82 de ani, este cel de-al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, dar puțină lume știe cum era viața lui când era doar un copil. El a decis încă de la vârsta de 12 ani să-și dedice viața lui Dumnezeu.

Papa Francisc (82 de ani) s-a născut pe 17 decembrie 1936, în Flores, Argentina, pe numele Jorge Mario Bergoglio. Este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741). De asemenea, este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

Amalia Damonte

Suveranul Pontif s-a născut în. Buenos Aires într-o familie de emigranți italieni, fiind unul dintre cei cinci copii al unui muncitor de cale ferată italian. A studiat chimia la Buenos Aires, apoi a urmat cursurile seminarul din Villa Devoto (Buenos Aires). La 11 martie 1958 a devenit novice în ordinul iezuit. A revenit în Argentina, unde a obținut licența în filosofie la Colegio Máximo. San José din San Miguel (Buenos Aires), apoi a predat literatură și psihologie la Colegio de la Inmaculada din Santa Fe și la. Colegio del Salvador din Buenos Aires.

Și-a cerut buna prietenă din copilărie în căsătorie

Puțină lume știe că Papa a fost îndrăgostit de buna lui prietenă din copilărie, Amalia Damonte, pe care a cerut-o în căsătorie, când avea doar 12 ani. El i-a spus într-un bilețel că dacă îl va refuza, atunci el nu va mai căuta iubirea, ci se va face preot și își va dedica viața lui Dumnezeu, ceea ce s-a și întâmplat.

Citește și: Papa Francisc în România. ISMB a anunțat că orele de curs vor fi suspendate joi și vineri

Cu 70 de ani în urmă, când Jorge Mario Bergoglio, Papa Francisc, avea doar 12 ani, acesta știa că și-a găsit marea iubire. Era îndrăgostit lulea de prietena lui din copilărie Amalia Damonte și i-a trimis o scirsoare în care o cerea în căsătorie și i-a scris exact așa: „Dacă mă vei refuza și nu pot să mă însor cu tine, atunci mă voi face preot’. Jose desenase pe bilețel și o casă alba cu acoperiș roșu, despre care spunea că va deveni casa lor când se vor căsători.

Din păcate, părinții Amaliei s-au înfuriat când au văzut bilețelul de la Jorge și i-au interzis să mai vorbească cu el.

Ba tatăl ei, chiar i-a dat o palmă pentru că a îndrăznit să-și trimită bilețele de dragoste cu un băiat la o vârstă atât de fragedă.

„Aveam 12-13 ani, nu mai mult. Era minunat, era un băiat așa drăguț. Și într-o zi mi-a trimis o scrisoare care m-a costat o palmă peste față de la tatăl meu. Spunea că vrea să ne căsătorim și va cumpăra o casă alba să locuim în ea. Mi-a scris exact așa că dacă nu voi spune da, atunci el se va face preot. Norocul lui că am spus NU’, a povestit pentru Daily Mail, Amalia, acum în vârstă de 81 de ani. Aceasta locuiește încă la doar patru case de locuința în care a copilărit Papa.

„Nu l-am mai văzut de atunci, părinții mei au avut grijă să mă țină departe de el și a făcut tot ce era posibil pentru a ne despărți’, a mai spus Amalia, precizând: „Nu am nimic de ascuns, era ceva între copii și total pur. Cred că m-a cerut în căsătorie pentru că voia să urmeze exemplul pe care îl vedea acasă și voia să-și facă o familie. Dacă eram îndrăgostită? La vârsta aceea nu știam ce e dragostea. Eram prea mica’, a mai spus femeia.

„Am înlemnit în fața televizorului. Nu mi-a venit să cred că Jorge a devenit Papa’, a mai declarat femeia, imediat după ce acesta a fost ales Suveran Pontif.

Citește și: Papa Francisc și-a încheiat călătoria în România…cu un curcubeu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: