Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată în interior avionul de lux cu care Iohannis a zburat în SUA. Cât costă închirierea lui

Cum arată în interior avionul de lux cu care Iohannis a zburat în SUA. Cât costă închirierea lui

GALERIE FOTO (4)

Cum arată în interior avionul de lux cu care Iohannis a zburat în SUA. Președintele țării a zburat spre America, pentru a participa la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, care va avea loc la New York, în perioada 21-23 septembrie. Cum arată avionul privat care i-a dus pe soții Iohannis în America?

Cum arată în interior avionul de lux cu care Iohannis a zburat în SUA. Cât costă închirierea lui

Cum arată în interior avionul de lux cu care Iohannis a zburat în SUA. Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au zburat spre Statele Unite ale Americii. Președintele României va participa la Adunarea Generală a ONU, la New York, în zilele 21-23 septembrie. Cei doi au plecat cu un avion privat de lux, închiriat de la Global Jet. ”Președintele României a zburat duminică, 19 septembrie, din București spre New York via Sibiu cu un avion privat de tip Dassault Falcon 8X (LX-LXL) închiriat de la Global Jet.Președintele participă în zilele ce urmează la Adunarea Generală ONU organizată la NY și la un summit pe tema pandemiei organizat de Administrația Prezidențială a SUA”, transmite BoardingPass.

Zborul președintelui a făcut o escală la Sibiu, cel mai probabil pentru a o lua pe Prima Doamnă a României. Potrivit cotațiilor internaționale, o aeronavă precum cea închiriată de Administrația Prezidențială costă aproximativ 58 de milioane de dolari. Închirierea unui avion Dassault Falcon 8X costă 10.700 de dolari pe oră, fiind considerată o aeronavă de lux. Compania Global Jet Luxembourg, fostă Silver Arrows este o instituție privată aeriană din Luxemburg ce operează avioane de afaceri.

Șeful statului va fi invitatul președintelui american Joe Biden la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internațional în contexul virusului ucigaș. Mai mult, Klaus Iohannis va transmite Americii un mesaj prin care va vorbi despre eforturile României în combaterea pandemiei de coronavirus. Dar și despre susținerea pentru construirea unei arhitecturi globale durabile de securitate a sănătății, care să permită administrarea potrivită a crizelor neprevăzute. ”Participarea Președintelui României la această sesiune va constitui o oportunitate de evidențiere a poziției țării noastre cu privire la actualele provocări globale, care necesită soluții comune, solidaritate și cooperare, bazate pe principii democratice solide și respectarea dreptului internațional.

Președintele Klaus Iohannis va sublinia importanța ordinii internaționale bazate pe reguli, precum și a unui multilateralism eficient și echitabil, în beneficiul tuturor cetățenilor statelor membre ONU”, mai transmite Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis, prezent la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

Marți, 21 septembrie, Iohannis va susține internația națională în plen, iar miercuri va participa la un summit organizat de Joe Biden. La sesiunea din acest an a Adunării Generale a ONU, pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus, lucrările evenimentului se vor derula cu prezența fizică a șefilor de stat sau de Guvern din stateele membre ONU.

Teme celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale este Construirea rezilienței prin speranța vizând recuperarea după pandemia de COVID-19 reconstrucția durabilă, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului și revitalizarea Organizației Națiunilor Unite. Programul președintelui va cuprinde o serie de evenimente formale consacrate în programul fiecărui segment de nivel Înalt al Adunării Generale a ONU.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: