Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată locul din România unde au fost găsite bucăţile din drona rusească prăbuşită la noi

Cum arată locul din România unde au fost găsite bucăţile din drona rusească prăbuşită la noi

GALERIE FOTO (2) Un avion de vânătoare rusesc s-a ciocnit cu o dronă americană deasupra Mării Negre

Bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul țării noastre, informație confirmată chiar de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

După ce în ultimele zile au avut loc mai multe atacuri cu drone la porturile ucrainene de pe Dunăre, pe granița cu România, acum au fost descoperite resturile unei drone pe teritoriul țării noastre.

Dronă rusească descoperită în România

GeoConfirmed, un grup de analişti de informaţii din surse deschise, a publicat marţi seară pe platforma X, fosta Twitter, o analiză în care susţine că a geolocalizat împreună cu alţi colaboratori locul unde s-a prăbuşit drona, mai exact pe malul românesc al Dunării. Coordonatele oferite sunt: 45.328864, 28.803601.

În plus, analiştii au găsit şi alte dovezi precum discuţii în grupuri de Telegram ale localnicilor ucraineni unde o persoană susţine că o dronă Shahed a fost „lovită” (n.r. de apărarea ucraineană) și „a zburat în România”.

Analistul militar german, Julian Röpcke, jurnalist la Bild şi un puternic susţinător al Ucrainei, a comentat dur analiza celor de la GeoConfirmed: „O dronă rusească kamikaze lovește teritoriul NATO și toți cei implicați doar ridică din umeri”.

Analiza GeoConfirmed este susţinută de un ofițer militar ucrainean (în rezervă) care publică în mod frecvent pe Twitter comentarii, analize şi informaţii despre războiul din Ucraina, sub pseudonimul Tatarigami. Acesta a obţinut imagini din satelit şi în urma unei cercetări a stablit că incidentul a avut loc pe teritoriul României, ba chiar a mers mai departe şi „a identificat cu precizie locul impactului”.

Bucăţi de dronă în Plauru din judeţul Tulcea

Bucăţile din drona rusească au fost descoperite în zona localităţii Plauru din judeţul Tulcea, după ce, în ultima perioadă, Rusia a lansat atacuri multiple asupra porturilor Izmail şi Reni din Ucraina, aflate în vecinătatea graniţei cu România.

„O să merg la Chilia, am fost aici la Plauru, sunt însoțit și de prefectul județului, am vorbit și cu primarul de aici și apoi o să merg la Galaţi, pentru că și Galaţiu, chiar dacă este la o distanță destul de mare de Reni, cred că este un oraș cu autoritățile pe care trebuie să discutăm din nou pentru a-i asigura de faptul că ne dorim ca România viața să se desfășoare normal, iar contribuția pe care ne-o putem aduce la asta este una pe care ne-o asumăm.

Nu s-a pus problema pentru că nu sunt elemente care să genereze pericolul ca astfel de bucăți să reprezinte o amenințare”, a declarat Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: