Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată mormântul Prințesei Diana, prima soție a Regelui Charles al III-lea FOTO

Cum arată mormântul Prințesei Diana, prima soție a Regelui Charles al III-lea FOTO

GALERIE FOTO (3)

Anul acesta s-au împlinit 25 de ani de la moartea Prințesei Diana. Este o dată pe care mulți și-o amintesc cu claritate pentru unda de șoc pe care vestea tristă a trimis-o în întreaga lume. Cunoscută drept „Prințesa poporului” – publicul a fost cel care a jelit într-adevăr pierderea Dianei în urma accidentului de mașină din Paris în care au murit ea, iubitul ei de atunci, Dodi Fayed (fiul lui Mohamed Al Fayed) și șoferul Henri Paul. Singurul supraviețuitor al incidentului a fost garda de corp a Prințesei Diana, Trevor Rees-Jones. Iată unde este îngropată Prințesa Diana.

Moartea tragică a Prințesei Diana și locul unde aceasta e îngropată

Mulți își amintesc miile de flori depuse în fața Palatului Buckingham în urma incidentului și imaginea celor doi tineri fii ai ei, Prințul William și Prințul Harry, mergând în spatele sicriului mamei lor la funeraliile de stat. Dar oamenii sunt mai puțin familiarizați cu locul unde a fost îngropată Prințesa Diana și dacă mormântul ei este accesibil publicului.

Cum arată mormântul Prințesei Diana, prima soție a Regelui Charles al III-lea

Prințesa Diana este înmormântată pe o mică insulă cunoscută sub numele de „The Oval” din Althorp Park, Northamptonshire, care este casa familiei Spencer. Proprietatea a fost cumpărată în 1508 de John Spencer și se spune că Diana a iubit terenurile și casa.

Trupul ei este îngropat pe insulă, care se află lângă un lac ornamental (numit „The Oval”) din cadrul Grădinii de agrement din Althorp Park. Zona este înconjurată de copaci plantați de Prințul William, Prințul Harry și chiar de Diana însăși.

sursă foto: Getty

Planul inițial era ca Diana să fie înmormântată la biserica Great Brington din apropiere. Mai mulți membri ai familiei Spencer, inclusiv tatăl Dianei, sunt îngropați aici, în cavoul familiei Spencer. Cu toate acestea, acest plan a fost abandonat ulterior, familia fiind îngrijorată de siguranța și securitatea mormântului ei. De asemenea, aceștia erau îngrijorați că biserica locală și Brington ar fi fost copleșite de numărul de vizitatori care ar fi dorit să vadă mormântul regretatei prințese.

Deși Diana a avut parte de o înmormântare publică, aceasta a fost o înmormântare ceremonială regală, mai degrabă decât o înmormântare de stat, iar înmormântarea ei a fost una privată, la care au participat doar membrii familiei.

Se poate vizita mormântul Prințesei Diana?

Da, puteți vizita Althorp Park. Domeniul familiei se află la o oră și jumătate de Londra. Deși mormântul Dianei de pe insulă nu este accesibil publicului, acesta poate fi văzut de la distanță și există posibilitatea de a lăsa flori la un memorial din apropiere.

Templul memorial prezintă o placă de marmură alb-negru a Dianei, cu numele ei gravat în partea de sus. De asemenea, aceasta poartă un citat al Prințesei Diana(opens in new tab), care sună astfel: „Prințesa Diana (se deschide într-o filă nouă): „Nimic nu-mi aduce mai multă fericire decât încercarea de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili oameni din societate. Este un obiectiv și o parte esențială a vieții mele. Un fel de destin. Oricine se află în dificultate poate apela la mine. Voi veni în fugă oriunde s-ar afla”.

Prințesa Diana, înmormântată cu protocol regal tradițional

Deși Prințesa Diana era divorțată de Prințul Charles – și nu mai era considerată regală – ea a fost înmormântată într-un sicriu căptușit cu plumb, ceea ce reprezintă un protocol regal tradițional. Acest lucru se datorează faptului că Diana era o figură celebră și, întrucât era atât de adorată de publicul britanic, s-a decis că o înmormântare de stat și un sicriu regal sunt adecvate.

Sicriul Dianei a călătorit înapoi de la Paris – unde a murit – și a fost ținut inițial la Capela Regală de la St James’s înainte de înmormântarea sa. Cu toate acestea, sicriul a fost mutat ulterior la Palatul Kensington – fosta ei locuință – ca urmare a unor probleme de siguranță. După funeraliile de stat, a avut loc o înmormântare privată la Althorp.

Diana, Prințesa de Wales, a murit la ora 4:57 dimineața, pe 31 august 1997. Mama a doi copii avea 36 de ani în momentul decesului și a decedat în urma unei hemoragii interne și a altor răni suferite în timpul unui accident de mașină la Paris.

Diana călătorea împreună cu iubitul ei, Dodi Fayed, fiul miliardarului Mohamed Al Fayed, într-un Mercedes Benz W140 condus de Henri Paul. Cuplul plecase de la o cină târzie la hotelul Ritz și se îndrepta spre reședința din Paris a lui Dodi.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: