Redactia.ro
Home » Știri » Cum arăta Nicolae Stanciu în copilărie. Imagini fabuloase cu omul care face istorie la EURO 2024

Cum arăta Nicolae Stanciu în copilărie. Imagini fabuloase cu omul care face istorie la EURO 2024

GALERIE FOTO (5)

Nicolae Stanciu a avut o prestație de excepție în meciul România – Ucraina, încheiat cu un scor de 3-0, marcând un gol spectaculos care a atras atenția internațională. Acest succes răsunător nu a venit însă fără sacrificii și eforturi uriașe.

Drumul său spre glorie este unul demn de un film, presărat cu provocări și momente dificile

De la vârsta de 10 ani, Nicolae Stanciu a început să facă naveta zilnic din Craiva, satul său natal, până la Alba Iulia, pentru a-și urma visul de a deveni fotbalist. Drumul dus-întors de 36 de kilometri era parcurs fie cu ajutorul mamei sale, fie al vecinilor, sau apelând la „ocazii”. Determinarea sa de a reuși a fost evidentă încă din copilărie.

La clubul Unirea Alba Iulia, Stanciu l-a întâlnit pe antrenorul Alexandru Kelanyos, care i-a observat imediat talentul și l-a integrat în echipă.

„Nicu este un tip modest, care vorbește pe teren, cu mingea. L-am dus în turnee afară, în Spania și în Franța. Era foarte timid. Este ambidextru nativ, are un curaj extraordinar.

L-am pregătit între 10 și 15 ani. L-am avut căpitan și purtător de număr 10 la grupele 1991, 1992 și 1993. Toți antrenorii s-au îndrăgostit de calitățile lui. El a fost mereu provocat. La grupa lui era un coleg talentat, un fel de Maradona. L-a depășit pe acesta.

Apoi, s-a dus după o grupă mai mare. L-a depășit și pe cel mai bun de-acolo. S-a dus și la cea de-a treia grupă, a făcut la fel și acolo. În șase luni, a progresat enorm. Era mai mic cu un cap decât ceilalți colegi”, declara primul antrenor al lui Stanciu într-un interviu pentru Libertatea.

La vârsta de 15 ani, Stanciu a suferit o accidentare gravă – ruptură de menisc și de ligamente încrucișate

Acest lucru putea să-i curme cariera, dar cu ajutorul clubului Unirea Alba Iulia și al mamei sale, a reușit să treacă peste. Recuperarea a fost lungă și dificilă, dar tânărul fotbalist nu s-a dat bătut.

„L-a văzut un medic în oraș, ne-a zis că-l operează, dar a încheiat-o cu fotbalul. Bebe Brumaru de la club l-a luat de mână pe Nicu și au mers la București pentru intervenția chirurgicală, achitată integral de Unirea.

A urmat o recuperare lungă, pe care a făcut-o singur, singurel, după un program pe care îl avea scris pe o hârtie. Îi agățam pungi cu zahăr de picior ca să aibă greutate și executa cu mare atenție fiecare mișcare, să nu greșească”, povestea mama proaspătului internațional.

Drumul spre succes

În 2016, după performanțe remarcabile la Steaua București, Nicolae Stanciu a fost transferat la Anderlecht pentru suma de 9,7 milioane de euro. Chiar și atunci, Stanciu nu a uitat de cei care i-au fost alături în momentele dificile, trimițând mesaje de mulțumire antrenorilor și mentorilor săi.

„Din «domn profesor» nu mă scoate. Eu îi spun «Copilu», fie «Stancone». Mi-a trimis un sms (n.r. – în momentul transferului la Anderlecht): «Coach, vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru mine»! Când era la Vaslui, îmi spunea că are niște emoții când stătea lângă Sânmărtean, Wesley, Adailton. Ce fotbaliști… Sânmărtean, care era tătic la Vaslui, făcea pase cu el, a simțit că e fotbalist!”, își mai amintește tehnicianul.

Povestea lui Nicolae Stanciu este una de sacrificii constante. Crescut într-o familie modestă, a trebuit să facă față numeroaselor dificultăți financiare și personale. Naveta zilnică pentru antrenamente, recuperarea dificilă după accidentare și eforturile continue pentru a se menține în formă au fost doar câteva dintre provocările pe care le-a depășit.

La EURO 2024, Nicolae Stanciu a demonstrat de ce este considerat un jucător exponențial al echipei naționale. Golul său împotriva Ucrainei a fost o dovadă clară a talentului și determinării sale. România a obținut o victorie istorică, iar Stanciu a fost, fără îndoială, unul dintre artizanii acestui succes.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: