Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată noile troleibuze pe care STB le va da în folosință anul viitor. O suma fabuloasă de bani a fost alocată pentru ele

Cum arată noile troleibuze pe care STB le va da în folosință anul viitor. O suma fabuloasă de bani a fost alocată pentru ele

GALERIE FOTO (3) troleibuze

Începând cu anul viitor, bucureștenii vor putea să circule cu noile troleibuze Solaris. Societatea de Transport București (STB) a dezvăluit o colecție de imagini care prezintă noul model de mijloc de transport în comun. Iată cum va arăta acesta!

Cum arată noile troleibuze pe care STB le va da în folosință anul viitor

Începând cu anul viitor, românii vor folosi troleibuze noi și moderne, echipate cu aer condiționat, prize, conexiune WiFi și sisteme de supraveghere, printre altele. Anunțul a fost făcut de către Societatea de Transport București pe paginile rețelelor de socializare ale instituției. Tot acolo au fost distribuite câteva fotografii în care curioșii pot observa cu ușurință cum vor arăta noile troleibuze.

„Zilele trecute STB S.A. a prezentat noul troleibuz Solaris la Salonul Auto București. Acest model va circula, începând de anul viitor, pe trasee din Capitală. Este vorba despre cele 100 troleibuze Solaris care vor fi distribuite în toate cele patru depouri (Bujoreni, Berceni, Bucureştii Noi şi Vatra Luminoasă) şi vor circula pe toate liniile existente”, au transmis, în cursul zilei de miercuri, reprezentanții STB.

troleibuze

Cei de la STB au dezvăluit și ce caracteristici deosebite vor avea noile troleibuze Solaris

  • Instalaţii de aer condiţionat pentru salonul de pasageri şi cabina de conducere
  • Lungime de 12, cu podea complet coborâtă
  • Facilităţi pentru accesul pasagerilor cu mobilitate redusă (rampă, „kneeling”)
  • Computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS și comunicare online
  • Sistem de informare audio-video
  • Sistem de numărare a călătorilor
  • Prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor.
  • Sistem WiFi
  • Troleibuzele pot circula și pe baterie

troleibuze

„Troleibuzul are o autonomie de 20 kilometri, având funcția de autobuz pe trasee neelectrificate, iar conectarea/ deconectarea la/ de la rețeaua electrificată se face autonom, din cabina șoferului”, au mai precizat reprezentanții STB.

Contractul pentru achiziția celor o sută de troleibuze noi de la firma Solaris a fost semnat în decembrie 2022 de  către Primăria Capitalei. A fost investită suma de 290 de milioane de lei, plus TVA, prin fonduri nerambursabile de la Agenţia Fondului pentru Mediu. Anul viitor bucureștenii vor putea să circule cu acestea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: