Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată ultimele sondaje ale Alegerilor Locale. Cine câștigă Bucureștiul și ce se întâmplă în provincie

Cum arată ultimele sondaje ale Alegerilor Locale. Cine câștigă Bucureștiul și ce se întâmplă în provincie

ultimele sondaje ale Alegerilor Locale

Pe 27 septembrie, românii își aleg reprezentanții pentru următorii patru ani. Cu câteva zile înainte de alegerile propriu-zise, au fost făcute publice sondajele care prezintă șansele candidaților. Iată, așadar, cine se califică la fotoliul pentru primăria Capitalei, dar și ce se întâmplă pe plan local.

Ce arată ultimele sondaje ale alegerilor locale

Potrivit unor sondaje făcute publice în urmă cu câteva zile, două personalități se luptă pentru fotoliul suprem al Capitalei. Dacă e să ne referim la sondajul făcut de PNL, atunci Nicușor Dan este preferatul bucureștenilor pentru funcția de primar general. Însă, dacă e să facem referire la sondajul realizat de IRSOP, atunci actualul primar ar avea șanse la încă un mandat la Primăria Capitalei.

Potrivit sondajului prezentat de DIGI24, Gabriela Firea, reprezentanta PSD, ar obține 42% din voturile bucureștenilor, pe când Nicușor Dan și-ar adjudeca doar 35 %. Pe podium ar urca și fostul președinte Traian Băsescu, cu 15% din voturi. Și Călin Popescu Tăriceanu ar fi în cărți pentru Primăria Capitalei, însă cu un procent de doar 3%. Asta în timp ce toți ceilalți contracandidați ar însuma doar 5% din voturile locuitorilor din București.

Cum arată clasamentul partidelor la alegerile locale

Dacă e să vorbim despre partidele politice, atunci clasamentul ar fi următorul: PSD este creditat cu 26%, urmat de USR, cu 25%, PNL, cu 21%, PMP – 8%, Pro România – 6%, ALDE – 4%, iar alte partide cumulează 10%.

De precizat este că aceste procente au fost calculate în rândul repondenților care au declarat că se vor prezenta la vot. Potrivit IRSOP, peste 45% dintre cetățenii României sunt așteptați la vot la alegerile locale din 2020. Sondajul a fost realizat telephonic, având la baza un eșantion de 1.010 oameni, în perioada 21 și 23 septembrie 2020.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: