Redactia.ro
Home » Știri » Cum au reacţionat clienţii români când au auzit că supermarketurile ar putea fi închise sâmbăta şi duminica

Cum au reacţionat clienţii români când au auzit că supermarketurile ar putea fi închise sâmbăta şi duminica

Românii care obişnuiesc să se aprovizioneze din supermarketuri ar putea avea timp limitat pentru cumpărături în weekend-uri, sau cel puțin asta prevede un proiect de lege depus în Parlament.

Duminica, supermarketurile din țară ar putea fi închise, iar sâmbăta să aibă program scurt.

Clienţii contestă decizia

În timp ce unii români privesc cu ochi buni această modificare, ca supermarketurile din România să fie închise duminica și sâmbăta să aibă program scurt, alții nu au deloc o părere bună despre aceste modificări.

„Nu e un lucru bun, să ştiţi, pentru că e nevoie. Omul se duce, cumpără”, este de părere un bărbat.

„Cred că ar fi rău, omul se ducea şi cumpăra. Lumea atunci e liberă, când să te duci?

În timpul săptămânii? Eu sunt pensionară, dar cei care au serviciu…”, spune o femeie aflată în piaţă.

„Eu în week-end îmi fac cumpărăturile, că în timpul săptămânii muncesc. N-avem încotro, dacă se închid, ne dăm după lege”, crede o altă femeie.

Un alt bărbat este de altă părere: „Să închidă, e o idee bună, că aşa ar mai sta şi lumea liniştită. Pe de altă parte, mulţi îşi fac cumpărăturile sâmbătă şi duminică. Şi pentru supermarketuri ar fi un dezavantaj”.

Schimbare radicală privind programul

Conform propunerii legislative, orice supermarket ar urma să își închidă porțile în zilele de duminică. În plus, aceste magazine ar trebui să fie mutate la o distanță de cel puțin cinci kilometri față de centrele urbane, adoptând astfel modelul unor state din Europa Occidentală.

Susținătorii proiectului argumentează că această măsură ar putea fi benefică magazinele mai mici și pentru producătorii locali, urmând să stimuleze economia la nivel local. Cu toate acestea, criticii susțin că propunerea ar putea duce la concedieri semnificative și la scăderea veniturilor bugetare, având în vedere că mulți oameni preferă să facă cumpărăturile în weekend.

Potrivit proiectului de lege, marile magazine ar urma să aibă un program săptămânal de funcționare între orele 8-22 de luni până vineri, 8-14 sâmbăta și să fie închise în zilele de duminică. Această restricție ar putea schimba obiceiurile de cumpărături ale românilor, întrucât zilele de weekend sunt cele preferate pentru cumpărăturile la supermarket.

O altă prevedere importantă a proiectului legislativ este relocarea magazinelor mari în afara orașelor, la o distanță minimă de cinci kilometri de perimetrul urban. De asemenea, este prevăzut faptul că supermarketurile ar trebui să ofere producătorilor români zone distincte pentru promovarea și vânzarea produselor autohtone, separat de produsele importate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: