Redactia.ro
Home » Știri » Cum dai burta jos după 40 de ani. Nutriționist: „Niciodată nu mâncați carne cu…”. Greșeala pe care o fac mulți români

Cum dai burta jos după 40 de ani. Nutriționist: „Niciodată nu mâncați carne cu…”. Greșeala pe care o fac mulți români

grasime

În perioada tinereții, organismul este capabil să ardă caloriile rapid, iar micile greșeli de alimentație par să nu-și spună cuvântul asupra greutății. Odată cu înaintarea în vârstă, kilogramele în plus încep să se acumuleze cu ușurință. Mulți nutriționiști sunt de părere că moderația este cheia unei greutăți optime. Iată cum puteți scăpa de kilogramele în plus dacă ai trecut de vârsta de 40 de ani.

Moderația nu este suficientă atunci când vrem să slăbim

Unul dintre cele mai importante studii realizate pe acestă temă și apărut în 2011, în Jurnalul de Medicnă New England, dovedește că nu moderația este cea mai importantă în alimentație. Realizat pe mai bine de 120.000 de oameni cu vârsta între 33 și 60 de ani, pe parcursul a 20 de ani, studiu sugerează că la baza îngrășării stau anumite obiceiuri proaste, precum mâncatul alimentelor procesate. Ar putea să vi se pară surprinzătoar, dar o singură porție de chipsuri a fost asociată cu o îngrășare de un kilogram la fiecare patru ani, o porție de cartofi prăjiți cu două kilograme, iar una de carne procesată sau suc, cu jumătate de kilogram.

Nutriționiștii români sunt de acord cu faptul că modul de combinare a alimentelor face diferența dintre un adult suplu și unul plinuț.„Metoda simplă prin care putem să ne menținem o greutate sănătoasă este să respectăm orele de masă și regulile de combinare. Niciodată nu puneți carnea lângă carbohidrați precum orez sau cartofi, ci lângă o garnitură de legume. Iar acestea din urmă merg cel mai bine cu brânzeturi și lactate”, explică  doctorul Bogdan Guinea, medic medicină de urgenţă și consultant în nutriţie.

Mulți români sar peste micul dejun, deși stiu că este cea mai importantă masă a zilei

„Circa 80% dintre intelectualii României sar peste micul dejun, cu toate că sunt oameni informați. Omul de rând trebuie să înțeleagă că trebuie să mănânce cu regularitate, ca să nu dea iama în alimentele interzise. Porțiile să fie normale, 200 de grame de pui încap într-o jumătate de palmă, iar în loc de două feluri la o masă, cum se obișnuiește la noi, să avem doar unul”, explică medicul.

Nutriționistul atrage atenția însă că, fără un program de mișcare, kilogramele se vor da duse mult mai greu, acesta fiind și principalul motiv al îngrășării după vârsta de pensionare. „Câtă vreme ești angajat, mai faci efort fizic, indiferent că mult sau puțin, tot se mai ard niște calorii. Dar mulți pensionari suferă de boala sedentarismului, stau toată ziua cu telecomanda în mână”, arată specialistul. Medicul subliniază că este foarte important ca excesele alimentare să fie rare și să fie realizate până în ora 16.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: