Redactia.ro
Home » Știri » Cum îți dai seama că o persoană te minte. Când îi privești ochii, o să observi acest detaliu

Cum îți dai seama că o persoană te minte. Când îi privești ochii, o să observi acest detaliu

Cum îți dai seama că o persoană te minte. Când îi privești ochii, o să observi acest detaliu

Cum îți dai seama că o persoană te minte. Când îi privești ochii, o să observi acest detaliu. Sunt chiar mai multe indicii pe care le poți lua în calcul, potrivit unui fost agent FBI.

Cum îți dai seama că o persoană te minte. Când îi privești ochii, o să observi acest detaliu

Mark Bouton este un fost agent care a lucrat timp de 30 de ani pentru FBi și autor al unor cărți, inclusiv al celei numite „Cum să identifici miciunile ca un agent FBI”. Tocmai de aceea, ar trebui să fie cu atât mai credibile vorbele lui.

Potrivit acestuia, există o serie de expresii faciale și de reacții asociate cu acestea care ar putea arăta când cineva minte. Unele dintre indicii sunt cauzate de nervozitate, altele de reacții chimice din corp, iar altele de reacții fizice.

Privește-i ochii

S-ar putea ca atunci când privești ochii persoanei care îți vorbește, să observi o mișcare de evitare a ochilor, adică o mica mișcare de privire în lateral și înapoi.

Este o reacție care exprimă disconfort, iar creierul interpretează situația drept periculoasă și, de aceea, îndeamnă persoana să găsească o cale de salvare. Așadar, persoanele pot avea această mișcarea laterală – în special în jos și la dreapta – a ochilor atunci când spun o minciună.

Clipește des

Când o persoană este stresată și când minte, poate clipi mult mai repede decât în mod normal, adică mai des de 5-6 ori pe minut. De asemenea, și contează și cât de mult închide ochii persoana respectivă. Dacă închide ochii pentru 1-2 secunde, acest lucru poate arăta că te-a mințit, deoarece acesta este un tip de mecanism de apărare. În mod normal, o persoană  clipeşte cu o viteză de 100 până la 400 de milisecunde, potrivit clicksanatate.ro.

Alte indicii ale minciunii? Este posibilă o reacţie chimică pe care o generează minciuna și anume mâncărime la nivelul feței. Prin urmare, vei observa că persoana își trece mâinile peste față, peste nas și că se scarpină. Din cauza adrenalinei descărcate în corp, unele persoane transpiră sau să se înroșească la față.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: