Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum îți faci singur acasă o plasă de țânțari pentru ușă sau pentru geamuri. Tutorial

Cum îți faci singur acasă o plasă de țânțari pentru ușă sau pentru geamuri. Tutorial

plasă de țânțari

O plasă de țânțari te protejează împotriva dăunătorilor. Și cum nimic nu e mai plăcut decât să te bucuri de răcoarea serilor de iulie din confortul casei tale împreună cu familia ta, ai face bine să-ți optimizezi spațiul pentru ca numeroasele insecte de vară să nu îți strice momentele de liniște și relaxare.

Plasele de țânțari se montează la ferestre și la uși, permițând totodată aerisirea permanentă a spațiilor închise pe timp de vară. Dacă acest an te-a prins nepregătit, nu dispera! Îți poți realiza singur o plasă de țânțari. Ai nevoie de câteva materiale, accesorii și multă îndemânare.

De ce ai nevoie ca să realizezi o plasă de țânțari

Meseriașii în bricolaj spun că plasa se montează pe orice tip de toc ai acasă: pe lemn, PVC sau aluminiu. Pentru a realiza o plasă de țânțari ai nevoie de un profil de aluminiu special pentru plasa de țânțari, colțare de fixare, elemente de prindere, suport de ramă, mânere. De asemenea, nu uita să adaugi pe lista de cumpărături element de rigidizare, șuruburi autoforante, garnitura de prindere și, binențeles, plasa de țânțari.

Confecționarea unei plase de țânțari, pas cu pas

Mai întâi de toate, executăm cadrul din aluminiu. După ce ai măsurat fereastra și ai tăiat profilul, trebuie să bați colțarele la locul lor cu ciocanul de cauciuc. Atenție, tăierea aluminiului e o operațiune periculoasă, deoarece sare span.

Apoi montăm balamalele, elementele de închidere și suporții de plasă. Trebuie să știi că balamalele și elementele de închidere se montează pe exteriorul ramei. La un geam de înălțime mare pui 4 bucăți, câte unul spre fiecare colț, iar la geamuri de dimensiuni mai mici pui doar 2, câte unul la mijlocul fiecărei laturi verticale.

Atenție, nu monta balama! Poți fi tentat să o lași deschisă, iar vântul ți-o poate rupe. Mânerele se pun pe interiorul ramei, ca să ai acces la ele. Dacă folosești suporți, trebuie să montezi câte un mâner pe o parte, unul pe cealaltă parte a ramei. Dacă folosești elemente de închidere ar fi bine să montezi câte un mâner în dreptul fiecărui element (să poț trage de ramă până face click)

La final, punem plasa de țânțari pe ramă. Folosește plasa întreagă, nu o tăia pe măsură. Față de canalul unde intră presată de garnitură, lasă 2-3 cm în plus din plasă. Poți apasă garnitura până intră în canalul ei cu un împingător special cu rolă sau cu o șurubelniță.

sursă tutorial: supermeseriasu.blogspot.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini