Redactia.ro
Home » Știri » Cum obțin ospătarii bacșiș mai mare. Metoda la care foarte puțini s-ar fi gândit

Cum obțin ospătarii bacșiș mai mare. Metoda la care foarte puțini s-ar fi gândit

Bacsis chelneri

În lumea serviciilor de ospătărie, există multe trucuri și strategii pentru a asigura că clienții vor lăsa un bacșiș mai generos. Recent, o chelneriță celebră de pe TikTok și-a dezvăluit un truc uluitor pe care îl folosește pentru a mări suma bacșișurilor pe care le primește. 

Hostelera Cabreada este o prezență cunoscută pe platforma TikTok, unde împărtășește povești și experiențe legate de munca sa în industria ospitalității. Una dintre cele mai recente postări ale sale a fost dedicată unei metode ingenioase pentru a-i convinge pe clienți să lase bacșișuri mai mari, fără ca aceștia să își dea seama de acest lucru.

Metoda prin care ospătarii obțin bacșiș mai mare

În mod surprinzător, trucul dezvăluit de Hostelera Cabreada nu implică manipulare sau minciuni, ci se bazează pe un joc psihologic subtil. Ea își începe postarea cu o introducere captivantă, explicând că dorește să împărtășească cu privire la un aspect important al muncii sale, acela de a-i determina pe clienți să lase bacșișuri mai mari. Ea subliniază că acest lucru nu este doar pentru beneficiul ei, ci și pentru a aduce un zâmbet pe fața clienților, știind că au făcut o contribuție mai generoasă.

”Un mic truc ca un client să lase un bacșiș mai mare. Nu-i da rest o monedă de un euro și o monedă de 50 de euro, pentru că acel client va lua moneda de 1 euro. Dă-i rest mai multe monede și clientul ți le va lăsa ție”, a dezvăluit chelnerița.

Acest lucru îi oferă clientului impresia că au o alegere în privința sumei de bacșiș pe care o lasă. Într-un fel, se simt mai implicați și mai importanți în procesul de a lăsa bacșișuri.

Cum au reacționat urmăritorii de pe TikTok

Reacțiile la acest sfat au fost amestecate. Comentariile internauților care o urmăresc pe TikTok au variat de la aprecieri la scepticism. Majoritatea dintre comentatori au afirmat că, de obicei, nu lasă bacșiș și că ar putea încerca acest sfat pentru a vedea dacă funcționează. Alții au fost mai rezervați, considerând că acest lucru ar putea părea prea forțat și că preferă să lase bacșișuri voluntar.

”Nu las niciodată bacșiș, ai salariu!”, ”Dacă mă taxează 8,50 euro pentru 2 cafele și o infuzie, nu voi lăsa nimic!”, ”Șmecheria este să oferiți servicii bune”, ”Nu las niciodată bacșiș. Și eu muncesc și nu primesc bacșiș”, ”Un mic truc, dacă îmi dau mai mulți bani îi păstrez pe toți”, se arată în comentariile utilizatorilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: